Kalori.se/Topplista/Vitaminer/Vitamin B12 (Kobalamin)

Livsmedel med högst innehåll av Vitamin B12 (Kobalamin)

Här nedan hittar du en topplista över de 100 livsmedel som har högst innehåll av näringsämnet Vitamin B12 (Kobalamin) per 100 gram. I de fall vi har tillgång till data rörande RDI för näringsämnet visas även % av RDI längst till höger i tabellen. Om du vill läsa mer om något av livsmedlen är det bara att klicka på livsmedlets namn, så kommer du till en dedikerad undersida med djupgående information om livsmedlet i fråga.

LivsmedelMängd Vitamin B12 (Kobalamin) per 100 gram% av RDI
Nöt kalvlever tillagad110,000 µg4400 %
Nöt kalv lever tillagad110,000 µg4400 %
Nöt lever rå110,000 µg4400 %
Nöt lever stekt105,350 µg4214 %
Nöt lever panerad stekt90,55 µg3622 %
Ren lever rå84,000 µg3360 %
Lamm lever rå84,000 µg3360 %
Lamm njure rå63,000 µg2520 %
Kalv lever rå60,000 µg2400 %
Leverbiff mald lever stekt frysvara43,400 µg1736 %
Leverbiff mald stekt fryst43,400 µg1736 %
Gris lever rå40,000 µg1600 %
Levergryta m grönsaker fryst38,000 µg1520 %
Gryta levergryta m. grönsaker frysvara38,000 µg1520 %
Sikrom Nordamerikansk35,400 µg1416 %
Kyckling lever rå32,000 µg1280 %
Kyckling lever stekt31,120 µg1244,8 %
Nöt njure rå31,000 µg1240 %
Leverstuvning hemlagad31,000 µg1240 %
Lever stuvad hemlagad31,000 µg1240 %
Leverstuvning fryst31,000 µg1240 %
Leverbiff mald lever stekt hemlagad31,000 µg1240 %
Leverbiff mald lever rå fryst31,000 µg1240 %
Leverbiff mald lever rå frysvara31,000 µg1240 %
Leverpalt31,000 µg1240 %
Nöt lever gryta29,180 µg1167,2 %
Gryta levergryta nöt29,18 µg1167,2 %
Gris lever tillagad27,900 µg1116 %
Kalv njure rå23,000 µg920 %
Ostron konserv. m. lag19,000 µg760 %
Njurpalt18,900 µg756 %
Leverpastej skivbar fett 26%18,600 µg744 %
Torskrom sillrom m.fl. rå18,000 µg720 %
Fiskrom torsk sill rå18,000 µg720 %
Ostron18,000 µg720 %
Löjrom saltad18,000 µg720 %
Gris njure rå17,000 µg680 %
Böckling dubbelfilé varmrökt15,000 µg600 %
Böckling rospigg filé dubbel varmrökt15,000 µg600 %
Stenbitskaviar15,000 µg600 %
Mussla konserv. u. lag14,700 µg588 %
Ren kött torkat13,800 µg552 %
Krabba konserv.13,500 µg540 %
Böckling varmrökt13,000 µg520 %
Makrill urtagen varmrökt13,000 µg520 %
Kyckling lever tillagad12,400 µg496 %
Kyckling lever ugnsstekt12,400 µg496 %
Strömming salt rå11,500 µg460 %
Strömming rå salt11,500 µg460 %
Saltströmming rå11,500 µg460 %
Sardiner i olja konserv.11,500 µg460 %
Leverpastej skivbar fett 14%11,200 µg448 %
Saltsill panerad stekt hemlagad10,800 µg432 %
Salt sill panerad stekt hemlagad10,800 µg432 %
Njursauté10,64 µg425,6 %
Korvkaka10,58 µg423,2 %
Skarpsill10,400 µg416 %
Lax urtagen varmrökt10,000 µg400 %
Sardeller konserv.10,000 µg400 %
Musslor konserv u lag10,000 µg400 %
Sill matjessill konserv.10,000 µg400 %
Krabba kokt10,000 µg400 %
Kanin kött rå10,000 µg400 %
Nöt kalv hjärta10,000 µg400 %
Hjärta kalv nöt10,000 µg400 %
Ansjovis skarpsill inlagd10,000 µg400 %
Ansjovis skarpsill konserv.10,000 µg400 %
Tonfisk rå9,430 µg377,2 %
Gåsleverpastej konserv. rökt9,400 µg376 %
Gåsleverpastej rökt konserv9,400 µg376 %
Strömming rå9,300 µg372 %
Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad9,000 µg360 %
Makrill konserv9,000 µg360 %
Makrill filé i olja konserv.9,000 µg360 %
Sill rå8,790 µg351,6 %
Lax sida kallrökt8,100 µg324 %
Kaviar typ Kalles8,000 µg320 %
Lättkaviar Kalles8,000 µg320 %
Påläggskaviar lätt8,000 µg320 %
Lamm hjärta rå8,000 µg320 %
Blåmussla kokt m. vin avrunnen7,870 µg314,8 %
Blåmusslor kokta m lag avrunna7,870 µg314,8 %
Sardiner i tomatsås konserv.7,800 µg312 %
Kycklingleversauté7,630 µg305,2 %
Leversauté kyckling7,63 µg305,2 %
Grönpepparpaté7,460 µg298,4 %
Inlagd sill u lag7,440 µg297,6 %
Sill inlagd u. lag7,440 µg297,6 %
Strömming kokt7,400 µg296 %
Makrill rå7,400 µg296 %
Strömming kokt m. salt7,330 µg293,2 %
Leverpastej bredbar fett ca 10%7,300 µg292 %
Kyckling hjärta rå7,300 µg292 %
Leverpastej bredbar fett 3-3,5%7,160 µg286,4 %
Ättikströmming7,14 µg285,6 %
Lamm tunga rå7,000 µg280 %
Lax vildfångad Sverige rå6,650 µg266 %
Inlagd sill6,480 µg259,2 %
Sill inlagd olika smaker6,480 µg259,2 %
Leverpastej bredbar skivbar fett ca 24%6,420 µg256,8 %

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-24, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.