Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i makrill, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av makrill du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Makrill filé i olja konserv. är ett livsmedel som innehåller totalt 324,3 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk o skaldjursprodukter o rätter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill filé i olja konserv.. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill filé i olja konserv., längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill filé i olja konserv..
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 324,3 kcal | |
Protein | 18,90 g | 40,3 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 28,00 g | 59,7 % |
• Varav mättat | 6,00 g | |
• Varav enkelomättat | 11,40 g | |
• Varav fleromättat | 7,70 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill filé i olja konserv. tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill filé i olja konserv. som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 18,90 g | 40,3 % | 75,6 kcal | 23,3 % |
Fett | 28,00 g | 59,7 % | 196 kcal | 60,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill filé i olja konserv..
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 324,3 kcal |
Energi (kJ) | 1 357 kJ |
Protein | 18,90 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 28,00 g |
Summa mättade fettsyror | 6,00 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 11,40 g |
Summa fleromättade fettsyror | 7,70 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 51,90 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 75,00 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,65 g |
Aska | 1,20 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill filé i olja konserv..
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 40,0 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 40,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,160 mg | 11,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 5,00 mg | 31,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,600 mg | 42,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 1,0 µg | 0,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 9,000 µg | 360 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 2,800 µg | 56 % |
Vitamin E | 0,90 mg | 7,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill filé i olja konserv..
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 150,0 mg | 21,4 % |
Kalcium | 15,0 mg | 1,9 % |
Kalium | 320,0 mg | 16 % |
Magnesium | 20,0 mg | 5,3 % |
Natrium | 260,0 mg | |
Selen | 19,90 µg | 36,2 % |
Järn | 1,100 mg | 7,9 % |
Zink | 0,500 mg | 5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill filé i olja konserv..
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,81 g |
Palmitinsyra C16:0 | 3,38 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 1,21 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,55 g |
Oljesyra C18:1 | 3,00 g |
Linolsyra C18:2 | 0,53 g |
Linolensyra C18:3 | 0,50 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,03 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,13 g |
EPA (C20:5) | 1,56 g |
DPA (C22:5) | 0,23 g |
DHA (C22:6) | 2,72 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill filé i olja konserv.
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill filé i tomatsås konserv. är ett livsmedel som innehåller totalt 186,2 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk o skaldjursprodukter o rätter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill filé i tomatsås konserv.. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill filé i tomatsås konserv., längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill filé i tomatsås konserv..
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 186,2 kcal | |
Protein | 11,69 g | 39,6 % |
Kolhydrater | 3,90 g | 13,2 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 3,2 g | |
Fett | 13,90 g | 47,1 % |
• Varav mättat | 2,59 g | |
• Varav enkelomättat | 5,64 g | |
• Varav fleromättat | 4,00 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill filé i tomatsås konserv. tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill filé i tomatsås konserv. som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 3,90 g | 13,2 % | 15,6 kcal | 8,4 % |
Protein | 11,69 g | 39,6 % | 46,8 kcal | 25,1 % |
Fett | 13,90 g | 47,1 % | 97,3 kcal | 52,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill filé i tomatsås konserv..
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 186,2 kcal |
Energi (kJ) | 779 kJ |
Protein | 11,69 g |
Kolhydrater | 3,90 g |
Fett | 13,90 g |
Summa mättade fettsyror | 2,59 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 5,64 g |
Summa fleromättade fettsyror | 4,00 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 3,2 g |
Vatten | 68,30 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 39,70 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,92 g |
Aska | 2,20 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill filé i tomatsås konserv..
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 35,9 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 22,5 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 161 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,050 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,200 mg | 14,3 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 5,85 mg | 36,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,290 mg | 20,7 % |
Vitamin B9 (Folat) | 19,0 µg | 9,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,380 µg | 215,2 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 1,360 µg | 27,2 % |
Vitamin E | 2,29 mg | 19,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill filé i tomatsås konserv..
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 141,0 mg | 20,1 % |
Jod | 36,0 µg | 24 % |
Kalcium | 24,0 mg | 3 % |
Kalium | 423,0 mg | 21,2 % |
Magnesium | 32,0 mg | 8,5 % |
Natrium | 368,0 mg | |
Selen | 19,90 µg | 36,2 % |
Järn | 0,830 mg | 5,9 % |
Zink | 0,930 mg | 9,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill filé i tomatsås konserv..
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,01 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,72 g |
Palmitinsyra C16:0 | 1,43 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,43 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,26 g |
Oljesyra C18:1 | 2,10 g |
Linolsyra C18:2 | 0,54 g |
Linolensyra C18:3 | 0,36 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,03 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,16 g |
EPA (C20:5) | 0,69 g |
DPA (C22:5) | 0,17 g |
DHA (C22:6) | 1,26 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill filé i tomatsås konserv.
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill filé varmrökt är ett livsmedel som innehåller totalt 326,7 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk rökt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill filé varmrökt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill filé varmrökt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill filé varmrökt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 326,7 kcal | |
Protein | 20,10 g | 42,1 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 27,70 g | 57,9 % |
• Varav mättat | 6,03 g | |
• Varav enkelomättat | 11,29 g | |
• Varav fleromättat | 7,58 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill filé varmrökt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill filé varmrökt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 20,10 g | 42,1 % | 80,4 kcal | 24,6 % |
Fett | 27,70 g | 57,9 % | 193,9 kcal | 59,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill filé varmrökt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 326,7 kcal |
Energi (kJ) | 1 367 kJ |
Protein | 20,10 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 27,70 g |
Summa mättade fettsyror | 6,03 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 11,29 g |
Summa fleromättade fettsyror | 7,58 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 49,27 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 92,81 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 2,01 g |
Aska | 2,93 g |
Avfall (skal etc.) | 7,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill filé varmrökt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 79,0 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 79,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,150 mg | 13,6 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,460 mg | 32,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 8,20 mg | 51,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,350 mg | 25 % |
Vitamin B9 (Folat) | 3,9 µg | 2 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 2,900 µg | 116 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 6,300 µg | 126 % |
Vitamin E | 1,50 mg | 12,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill filé varmrökt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 353,8 mg | 50,5 % |
Kalcium | 22,9 mg | 2,9 % |
Kalium | 307,0 mg | 15,4 % |
Magnesium | 32,5 mg | 8,7 % |
Natrium | 803,0 mg | |
Selen | 29,00 µg | 52,7 % |
Järn | 1,460 mg | 10,4 % |
Zink | 0,860 mg | 8,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill filé varmrökt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,79 g |
Palmitinsyra C16:0 | 3,34 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 1,20 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,55 g |
Oljesyra C18:1 | 2,97 g |
Linolsyra C18:2 | 0,52 g |
Linolensyra C18:3 | 0,50 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,02 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,12 g |
EPA (C20:5) | 1,55 g |
DPA (C22:5) | 0,22 g |
DHA (C22:6) | 2,69 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill filé varmrökt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill kokt är ett livsmedel som innehåller totalt 343 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill kokt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill kokt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill kokt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 343 kcal | |
Protein | 19,57 g | 40,5 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 28,78 g | 59,5 % |
• Varav mättat | 6,10 g | |
• Varav enkelomättat | 10,46 g | |
• Varav fleromättat | 8,32 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill kokt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill kokt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 19,57 g | 40,5 % | 78,3 kcal | 22,8 % |
Fett | 28,78 g | 59,5 % | 201,5 kcal | 58,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill kokt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 343 kcal |
Energi (kcal) | 343 kcal |
Protein | 19,57 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 28,78 g |
Summa mättade fettsyror | 6,10 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 10,46 g |
Summa fleromättade fettsyror | 8,32 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 47,49 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 56,17 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,84 g |
Aska | 1,87 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill kokt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 17,3 µg | 2,2 % |
Vitamin A (Retinol) | 17,3 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,090 mg | 8,2 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,230 mg | 16,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 9,55 mg | 59,7 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,490 mg | 35 % |
Vitamin B9 (Folat) | 0 µg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,540 µg | 221,6 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 4,970 µg | 99,4 % |
Vitamin E | 0,48 mg | 4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill kokt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 223,8 mg | 32 % |
Jod | 108,4 µg | 72,3 % |
Kalcium | 18,3 mg | 2,3 % |
Kalium | 317,0 mg | 15,9 % |
Magnesium | 27,9 mg | 7,4 % |
Natrium | 333,8 mg | |
Selen | 69,07 µg | 125,6 % |
Järn | 0,930 mg | 6,6 % |
Zink | 0,710 mg | 7,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill kokt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,84 g |
Palmitinsyra C16:0 | 3,40 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 1,00 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,58 g |
Oljesyra C18:1 | 3,36 g |
Linolsyra C18:2 | 0,41 g |
Linolensyra C18:3 | 0,39 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,05 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,41 g |
EPA (C20:5) | 2,03 g |
DPA (C22:5) | 0,39 g |
DHA (C22:6) | 3,22 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill kokt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill kokt m. salt är ett livsmedel som innehåller totalt 341,3 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill kokt m. salt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill kokt m. salt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill kokt m. salt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 341,3 kcal | |
Protein | 19,45 g | 40,5 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 28,60 g | 59,5 % |
• Varav mättat | 6,06 g | |
• Varav enkelomättat | 10,40 g | |
• Varav fleromättat | 8,27 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill kokt m. salt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill kokt m. salt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 19,45 g | 40,5 % | 77,8 kcal | 22,8 % |
Fett | 28,60 g | 59,5 % | 200,2 kcal | 58,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill kokt m. salt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 341,3 kcal |
Energi (kJ) | 1 428 kJ |
Protein | 19,45 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 28,60 g |
Summa mättade fettsyror | 6,06 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 10,40 g |
Summa fleromättade fettsyror | 8,27 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 47,82 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 55,82 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,83 g |
Aska | 1,85 g |
Avfall (skal etc.) | 46,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill kokt m. salt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 17,2 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 17,2 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,090 mg | 8,2 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,220 mg | 15,7 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 9,49 mg | 59,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,490 mg | 35 % |
Vitamin B9 (Folat) | 0 µg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 5,500 µg | 220 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 4,940 µg | 98,8 % |
Vitamin E | 0,48 mg | 4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill kokt m. salt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 222,4 mg | 31,8 % |
Jod | 107,7 µg | 71,8 % |
Kalcium | 18,2 mg | 2,3 % |
Kalium | 315,0 mg | 15,8 % |
Magnesium | 27,7 mg | 7,4 % |
Natrium | 331,7 mg | |
Selen | 68,63 µg | 124,8 % |
Järn | 0,920 mg | 6,6 % |
Zink | 0,710 mg | 7,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill kokt m. salt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,83 g |
Palmitinsyra C16:0 | 3,37 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 1,00 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,57 g |
Oljesyra C18:1 | 3,34 g |
Linolsyra C18:2 | 0,41 g |
Linolensyra C18:3 | 0,39 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,05 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,41 g |
EPA (C20:5) | 2,01 g |
DPA (C22:5) | 0,39 g |
DHA (C22:6) | 3,20 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill kokt m. salt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill konserv är ett livsmedel som innehåller totalt 324 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill konserv. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill konserv, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill konserv.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 324 kcal | |
Protein | 18,90 g | 40,3 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 28,00 g | 59,7 % |
• Varav mättat | 6,00 g | |
• Varav enkelomättat | 11,40 g | |
• Varav fleromättat | 7,70 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill konserv tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill konserv som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 18,90 g | 40,3 % | 75,6 kcal | 23,3 % |
Fett | 28,00 g | 59,7 % | 196 kcal | 60,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill konserv.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 324 kcal |
Energi (kcal) | 324 kcal |
Protein | 18,90 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 28,00 g |
Summa mättade fettsyror | 6,00 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 11,40 g |
Summa fleromättade fettsyror | 7,70 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 51,90 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 75,00 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,65 g |
Aska | 1,20 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill konserv.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 40,0 µg | 5 % |
Vitamin A (Retinol) | 40,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,160 mg | 11,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 5,00 mg | 31,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,600 mg | 42,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 1,0 µg | 0,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 9,000 µg | 360 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 2,800 µg | 56 % |
Vitamin E | 0,90 mg | 7,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill konserv.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 150,0 mg | 21,4 % |
Kalcium | 15,0 mg | 1,9 % |
Kalium | 320,0 mg | 16 % |
Magnesium | 20,0 mg | 5,3 % |
Natrium | 260,0 mg | |
Selen | 130,00 µg | 236,4 % |
Järn | 1,100 mg | 7,9 % |
Zink | 0,500 mg | 5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill konserv.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 1,81 g |
Fettsyra 16:0 | 3,38 g |
Fettsyra 16:1 | 1,21 g |
Fettsyra 18:0 | 0,55 g |
Fettsyra 18:1 | 3,00 g |
Fettsyra 18:2 | 0,53 g |
Fettsyra 18:3 | 0,50 g |
Fettsyra 20:0 | 0,03 g |
Fettsyra 20:4 | 0,13 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 1,56 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,23 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 2,72 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill konserv
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill panerad stekt är ett livsmedel som innehåller totalt 330,5 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk o skaldjursprodukter o rätter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill panerad stekt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill panerad stekt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill panerad stekt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 330,5 kcal | |
Protein | 17,5 g | 35,8 % |
Kolhydrater | 5,7 g | 11,6 % |
• Varav fiber | 0,5 g | |
• Varav sockerarter | 0,3 g | |
Fett | 25,75 g | 52,6 % |
• Varav mättat | 4,8 g | |
• Varav enkelomättat | 10,8 g | |
• Varav fleromättat | 7,2 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill panerad stekt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill panerad stekt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 5,7 g | 11,6 % | 22,8 kcal | 6,9 % |
Protein | 17,5 g | 35,8 % | 70 kcal | 21,2 % |
Fett | 25,75 g | 52,6 % | 180,3 kcal | 54,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill panerad stekt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 330,5 kcal |
Energi (kJ) | 1 383 kJ |
Protein | 17,5 g |
Kolhydrater | 5,7 g |
Fett | 25,75 g |
Summa mättade fettsyror | 4,8 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 10,8 g |
Summa fleromättade fettsyror | 7,2 g |
Fibrer | 0,5 g |
Socker totalt | 0,3 g |
Vatten | 46,3 g |
Fullkorn totalt | 1 g |
Kolesterol | 64,8 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,4 g |
Aska | 2,3 g |
Avfall (skal etc.) | 33,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill panerad stekt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 51,9 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 50,8 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 12,7 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,09 mg | 8,2 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,27 mg | 19,3 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 7,78 mg | 48,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,47 mg | 33,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 8,4 µg | 4,2 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 3,88 µg | 155,2 % |
Vitamin C | 0,1 mg | 0,1 % |
Vitamin D | 4,85 µg | 97 % |
Vitamin E | 2,43 mg | 20,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill panerad stekt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 208 mg | 29,7 % |
Jod | 120,88 µg | 80,6 % |
Kalcium | 23,35 mg | 2,9 % |
Kalium | 318 mg | 15,9 % |
Magnesium | 26,61 mg | 7,1 % |
Natrium | 551 mg | |
Selen | 57,97 µg | 105,4 % |
Järn | 0,98 mg | 7 % |
Zink | 0,760 mg | 7,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill panerad stekt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,01 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,20 g |
Palmitinsyra C16:0 | 2,73 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,69 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,57 g |
Oljesyra C18:1 | 6,07 g |
Linolsyra C18:2 | 1,65 g |
Linolensyra C18:3 | 0,74 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,06 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,28 g |
EPA (C20:5) | 1,30 g |
DPA (C22:5) | 0,25 g |
DHA (C22:6) | 2,08 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill panerad stekt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill rå är ett livsmedel som innehåller totalt 298 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill rå. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill rå, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill rå.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 298 kcal | |
Protein | 17,00 g | 40,5 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 25,00 g | 59,5 % |
• Varav mättat | 5,30 g | |
• Varav enkelomättat | 9,09 g | |
• Varav fleromättat | 7,23 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill rå tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill rå som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 17,00 g | 40,5 % | 68 kcal | 22,8 % |
Fett | 25,00 g | 59,5 % | 175 kcal | 58,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill rå.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 298 kcal |
Energi (kcal) | 298 kcal |
Protein | 17,00 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 25,00 g |
Summa mättade fettsyror | 5,30 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 9,09 g |
Summa fleromättade fettsyror | 7,23 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 55,00 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 48,80 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,11 g |
Aska | 1,00 g |
Avfall (skal etc.) | 41,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill rå.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 15,0 µg | 1,9 % |
Vitamin A (Retinol) | 15,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,100 mg | 9,1 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,280 mg | 20 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 8,30 mg | 51,9 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,610 mg | 43,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 0 µg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 7,400 µg | 296 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 5,400 µg | 108 % |
Vitamin E | 0,42 mg | 3,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill rå.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 194,0 mg | 27,7 % |
Jod | 63,0 µg | 42 % |
Kalcium | 15,0 mg | 1,9 % |
Kalium | 367,0 mg | 18,4 % |
Magnesium | 24,0 mg | 6,4 % |
Natrium | 43,0 mg | |
Selen | 60,00 µg | 109,1 % |
Järn | 0,800 mg | 5,7 % |
Zink | 0,620 mg | 6,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill rå.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 1,60 g |
Fettsyra 16:0 | 2,95 g |
Fettsyra 16:1 | 0,87 g |
Fettsyra 18:0 | 0,50 g |
Fettsyra 18:1 | 2,92 g |
Fettsyra 18:2 | 0,36 g |
Fettsyra 18:3 | 0,34 g |
Fettsyra 20:0 | 0,04 g |
Fettsyra 20:4 | 0,36 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 1,76 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,34 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 2,80 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill rå
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill stekt är ett livsmedel som innehåller totalt 285 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk stekt ej panerad. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill stekt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill stekt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill stekt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 285 kcal | |
Protein | 19,12 g | 46 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 22,49 g | 54 % |
• Varav mättat | 4,77 g | |
• Varav enkelomättat | 8,18 g | |
• Varav fleromättat | 6,51 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill stekt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill stekt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 19,12 g | 46 % | 76,5 kcal | 26,8 % |
Fett | 22,49 g | 54 % | 157,4 kcal | 55,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill stekt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 285 kcal |
Energi (kcal) | 285 kcal |
Protein | 19,12 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 22,49 g |
Summa mättade fettsyror | 4,77 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 8,18 g |
Summa fleromättade fettsyror | 6,51 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 54,44 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 43,91 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,69 g |
Aska | 1,69 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill stekt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 16,9 µg | 2,1 % |
Vitamin A (Retinol) | 16,9 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,090 mg | 8,2 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,280 mg | 20 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 9,34 mg | 58,4 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,550 mg | 39,3 % |
Vitamin B9 (Folat) | 0 µg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,580 µg | 183,2 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 5,160 µg | 103,2 % |
Vitamin E | 0,47 mg | 3,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill stekt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 218,6 mg | 31,2 % |
Jod | 99,5 µg | 66,3 % |
Kalcium | 17,7 mg | 2,2 % |
Kalium | 351,1 mg | 17,6 % |
Magnesium | 27,2 mg | 7,3 % |
Natrium | 275,1 mg | |
Selen | 67,48 µg | 122,7 % |
Järn | 0,900 mg | 6,4 % |
Zink | 0,700 mg | 7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill stekt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,44 g |
Palmitinsyra C16:0 | 2,65 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,78 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,45 g |
Oljesyra C18:1 | 2,63 g |
Linolsyra C18:2 | 0,32 g |
Linolensyra C18:3 | 0,31 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,04 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,32 g |
EPA (C20:5) | 1,58 g |
DPA (C22:5) | 0,31 g |
DHA (C22:6) | 2,52 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill stekt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill stekt m. salt är ett livsmedel som innehåller totalt 304,5 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk stekt ej panerad. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill stekt m. salt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill stekt m. salt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill stekt m. salt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 304,5 kcal | |
Protein | 20,38 g | 45,9 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 23,98 g | 54,1 % |
• Varav mättat | 5,08 g | |
• Varav enkelomättat | 8,72 g | |
• Varav fleromättat | 6,93 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill stekt m. salt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill stekt m. salt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 20,38 g | 45,9 % | 81,5 kcal | 26,8 % |
Fett | 23,98 g | 54,1 % | 167,9 kcal | 55,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill stekt m. salt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 304,5 kcal |
Energi (kJ) | 1 274 kJ |
Protein | 20,38 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 23,98 g |
Summa mättade fettsyror | 5,08 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 8,72 g |
Summa fleromättade fettsyror | 6,93 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 51,44 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 46,81 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,74 g |
Aska | 1,81 g |
Avfall (skal etc.) | 49,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill stekt m. salt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 18,0 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 18,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,100 mg | 9,1 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,300 mg | 21,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 9,95 mg | 62,2 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,590 mg | 42,1 % |
Vitamin B9 (Folat) | 0 µg | |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 4,880 µg | 195,2 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 5,500 µg | 110 % |
Vitamin E | 0,50 mg | 4,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill stekt m. salt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 233,0 mg | 33,3 % |
Jod | 106,0 µg | 70,7 % |
Kalcium | 18,9 mg | 2,4 % |
Kalium | 374,2 mg | 18,7 % |
Magnesium | 29,0 mg | 7,7 % |
Natrium | 293,2 mg | |
Selen | 71,93 µg | 130,8 % |
Järn | 0,960 mg | 6,9 % |
Zink | 0,740 mg | 7,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill stekt m. salt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 1,53 g |
Palmitinsyra C16:0 | 2,83 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,83 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,48 g |
Oljesyra C18:1 | 2,80 g |
Linolsyra C18:2 | 0,35 g |
Linolensyra C18:3 | 0,33 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,04 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,35 g |
EPA (C20:5) | 1,69 g |
DPA (C22:5) | 0,33 g |
DHA (C22:6) | 2,69 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill stekt m. salt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Makrill urtagen varmrökt är ett livsmedel som innehåller totalt 296 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk rökt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för makrill urtagen varmrökt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i makrill urtagen varmrökt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i makrill urtagen varmrökt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 296 kcal | |
Protein | 19,40 g | 44,2 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 24,50 g | 55,8 % |
• Varav mättat | 5,34 g | |
• Varav enkelomättat | 9,99 g | |
• Varav fleromättat | 6,70 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram makrill urtagen varmrökt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i makrill urtagen varmrökt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 19,40 g | 44,2 % | 77,6 kcal | 26,2 % |
Fett | 24,50 g | 55,8 % | 171,5 kcal | 57,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram makrill urtagen varmrökt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 296 kcal |
Energi (kcal) | 296 kcal |
Protein | 19,40 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 24,50 g |
Summa mättade fettsyror | 5,34 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 9,99 g |
Summa fleromättade fettsyror | 6,70 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 53,87 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 88,69 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,43 g |
Aska | 2,23 g |
Avfall (skal etc.) | 22,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram makrill urtagen varmrökt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 76,0 µg | 9,5 % |
Vitamin A (Retinol) | 76,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,160 mg | 14,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,300 mg | 21,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 8,60 mg | 53,8 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,370 mg | 26,4 % |
Vitamin B9 (Folat) | 7,3 µg | 3,7 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 13,000 µg | 520 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 3,500 µg | 70 % |
Vitamin E | 1,60 mg | 13,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram makrill urtagen varmrökt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 338,1 mg | 48,3 % |
Kalcium | 22,6 mg | 2,8 % |
Kalium | 288,0 mg | 14,4 % |
Magnesium | 31,0 mg | 8,3 % |
Natrium | 570,0 mg | |
Selen | 27,72 µg | 50,4 % |
Järn | 1,130 mg | 8,1 % |
Zink | 0,660 mg | 6,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram makrill urtagen varmrökt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 1,59 g |
Fettsyra 16:0 | 2,95 g |
Fettsyra 16:1 | 1,06 g |
Fettsyra 18:0 | 0,49 g |
Fettsyra 18:1 | 2,62 g |
Fettsyra 18:2 | 0,46 g |
Fettsyra 18:3 | 0,44 g |
Fettsyra 20:0 | 0,02 g |
Fettsyra 20:4 | 0,11 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 1,37 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,20 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 2,38 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Makrill urtagen varmrökt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.