Livsmedel med högst innehåll av Selen Här nedan hittar du en topplista över de 100 livsmedel som har högst innehåll av näringsämnet Selen per 100 gram. I de fall vi har tillgång till data rörande RDI för näringsämnet visas även % av RDI längst till höger i tabellen. Om du vill läsa mer om något av livsmedlen är det bara att klicka på livsmedlets namn, så kommer du till en dedikerad undersida med djupgående information om livsmedlet i fråga.
Livsmedel Mängd Selen per 100 gram % av RDI Paranötter 225,00 µg 409,1 % Gris njure rå 190,00 µg 345,5 % Makrill konserv 130,00 µg 236,4 % Nöt njure rå 124,00 µg 225,5 % Kalv njure rå 118,00 µg 214,5 % Hummer rå 104,00 µg 189,1 % Hummer kokt 104,00 µg 189,1 % Hummer konserv el kokt 100,00 µg 181,8 % Hummer kokt el. konserv. 100,00 µg 181,8 % Sikrom Nordamerikansk 98,20 µg 178,5 % Löjrom saltad 90,00 µg 163,6 % Tonfisk i olja konserv. avrunnen 86,60 µg 157,5 % Sesamfrö u. skal 84,48 µg 153,6 % Tonfisk i vatten konserv. avrunnen 77,00 µg 140 % Gris lever tillagad 75,00 µg 136,4 % Hälleflundra kokt 73,28 µg 133,2 % Hälleflundra kokt m. salt 72,62 µg 132 % Makrill stekt m. salt 71,93 µg 130,8 % Abborre kokt m. salt 71,91 µg 130,7 % Ostron 70,00 µg 127,3 % Makrill kokt 69,07 µg 125,6 % Makrill kokt m. salt 68,63 µg 124,8 % Blåmusslor kokta m lag avrunna 68,10 µg 123,8 % Blåmussla kokt m. vin avrunnen 68,10 µg 123,8 % Makrill stekt 67,48 µg 122,7 % Mussla konserv. u. lag 67,00 µg 121,8 % Ål flat- o varmrökt 66,67 µg 121,2 % Ål varmrökt flatrökt 66,67 µg 121,2 % Lamm njure rå 66,00 µg 120 % Ål inkokt hemlagad 63,00 µg 114,5 % Kyckling lever tillagad 60,00 µg 109,1 % Kyckling lever ugnsstekt 60,00 µg 109,1 % Hälleflundra vild rå 60,00 µg 109,1 % Makrill rå 60,00 µg 109,1 % Ål ugnsstekt hemlagad 60,00 µg 109,1 % Musslor konserv u lag 60,00 µg 109,1 % Kyckling lever stekt 59,64 µg 108,4 % Ål rund- o varmrökt 59,56 µg 108,3 % Ål varmrökt rundrökt 59,56 µg 108,3 % Äggula konventionellt 58,60 µg 106,5 % Äggula rå 58,60 µg 106,5 % Äggula ekologisk 58,60 µg 106,5 % Äggula rå eko. 58,60 µg 106,5 % Hälleflundra panerad stekt 58,57 µg 106,5 % Makrill panerad stekt 57,97 µg 105,4 % Ål rå 57,00 µg 103,6 % Abborre kokt 56,09 µg 102 % Musslor konserv m lag 56,00 µg 101,8 % Mussla konserv. m. lag 56,00 µg 101,8 % Nöt kalvlever tillagad 54,00 µg 98,2 % Nöt kalv lever tillagad 54,00 µg 98,2 % Solrosfrön torkade 53,00 µg 96,4 % Måltidsersättning chokladsmak pulver Nutrilett Intensiv 51,55 µg 93,7 % Måltidsersättning pulver chokladsmak 51,55 µg 93,7 % Gris lever rå 50,00 µg 90,9 % Sniglar vinbergssnäckor 50,00 µg 90,9 % Snigel vinbergssnäcka 50,00 µg 90,9 % Ostron konserv. m. lag 50,00 µg 90,9 % Ren lever rå 50,00 µg 90,9 % Kräfta konserv el kokt 50,00 µg 90,9 % Kräfta konserv. 50,00 µg 90,9 % Krabba konserv. 50,00 µg 90,9 % Krabba kokt 50,00 µg 90,9 % Krabba blå rå 50,00 µg 90,9 % Krabba Blå krabba kokt 50,00 µg 90,9 % Havskräftor 50,00 µg 90,9 % Havskräfta kokt 50,00 µg 90,9 % Bläckfisk rå 50,00 µg 90,9 % Sesamfrö m. skal 49,13 µg 89,3 % Kolja kokt m. salt 49,07 µg 89,2 % Njursauté 49,05 µg 89,2 % Abborre filé panerad stekt 47,86 µg 87 % Rödspätta filé kokt m. salt 46,71 µg 84,9 % Kyckling lever rå 46,00 µg 83,6 % Torsk filé kokt m. salt 45,41 µg 82,6 % Abborre rå 44,10 µg 80,2 % Tonfisk stekt m. salt 43,46 µg 79 % Hoki 42,60 µg 77,5 % Hoki rå 42,60 µg 77,5 % Piggvar kokt m. salt 41,37 µg 75,2 % Vitling kokt m. salt 41,20 µg 74,9 % Sik kokt m. salt 40,15 µg 73 % Tonfisk stekt 40,09 µg 72,9 % Ren kött torkat 40,00 µg 72,7 % Rödspätta filé stekt m. salt 39,44 µg 71,7 % Gås stekt m. skinn 39,16 µg 71,2 % Gås stekt 39,16 µg 71,2 % Mjukost smältost fett ca 22% typ Den skrattande kon 39,00 µg 70,9 % Mjukost smältost fett ca 22% 39,00 µg 70,9 % Lättkaviar Kalles 38,36 µg 69,7 % Påläggskaviar lätt 38,36 µg 69,7 % Kaviar typ Kalles 38,36 µg 69,7 % Sik urtagen varmrökt 38,26 µg 69,6 % Torsk stekt 37,83 µg 68,8 % Gröna linser torkade kokta m. salt 36,80 µg 66,9 % Rödspättafilé kokt 36,69 µg 66,7 % Tonfisk rå 36,50 µg 66,4 % Lax kokt 35,14 µg 63,9 % Rödspätta filé stekt 35,03 µg 63,7 % Torsk filé kokt 35,03 µg 63,7 %