Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i vitling, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av vitling du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Vitling filé panerad stekt är ett livsmedel som innehåller totalt 187,9 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk o skaldjursprodukter o rätter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för vitling filé panerad stekt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i vitling filé panerad stekt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i vitling filé panerad stekt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 187,9 kcal | |
Protein | 20,8 g | 58,1 % |
Kolhydrater | 6,3 g | 17,6 % |
• Varav fiber | 0,6 g | |
• Varav sockerarter | 0,3 g | |
Fett | 8,67 g | 24,2 % |
• Varav mättat | 1,0 g | |
• Varav enkelomättat | 4,7 g | |
• Varav fleromättat | 2,3 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram vitling filé panerad stekt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i vitling filé panerad stekt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 6,3 g | 17,6 % | 25,2 kcal | 13,4 % |
Protein | 20,8 g | 58,1 % | 83,2 kcal | 44,3 % |
Fett | 8,67 g | 24,2 % | 60,7 kcal | 32,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram vitling filé panerad stekt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 187,9 kcal |
Energi (kJ) | 786 kJ |
Protein | 20,8 g |
Kolhydrater | 6,3 g |
Fett | 8,67 g |
Summa mättade fettsyror | 1,0 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 4,7 g |
Summa fleromättade fettsyror | 2,3 g |
Fibrer | 0,6 g |
Socker totalt | 0,3 g |
Vatten | 60,8 g |
Fullkorn totalt | 1 g |
Kolesterol | 83,3 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,6 g |
Aska | 2,8 g |
Avfall (skal etc.) | 42,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram vitling filé panerad stekt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 45,4 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 44,1 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 14,1 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,06 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,09 mg | 6,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 2,17 mg | 13,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,17 mg | 12,1 % |
Vitamin B9 (Folat) | 19,3 µg | 9,7 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,58 µg | 23,2 % |
Vitamin C | 0,1 mg | 0,1 % |
Vitamin D | 1,29 µg | 25,8 % |
Vitamin E | 2,51 mg | 20,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram vitling filé panerad stekt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 219 mg | 31,3 % |
Kalcium | 61,99 mg | 7,7 % |
Kalium | 356 mg | 17,8 % |
Magnesium | 29,59 mg | 7,9 % |
Natrium | 620 mg | |
Selen | 28,43 µg | 51,7 % |
Järn | 0,58 mg | 4,1 % |
Zink | 0,720 mg | 7,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram vitling filé panerad stekt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,01 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,03 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,67 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,07 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,24 g |
Oljesyra C18:1 | 4,44 g |
Linolsyra C18:2 | 1,54 g |
Linolensyra C18:3 | 0,54 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,04 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,02 g |
EPA (C20:5) | 0,04 g |
DPA (C22:5) | 0,01 g |
DHA (C22:6) | 0,09 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Vitling filé panerad stekt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Vitling kokt är ett livsmedel som innehåller totalt 102 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för vitling kokt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i vitling kokt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i vitling kokt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 102 kcal | |
Protein | 23,39 g | 96,8 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 0,77 g | 3,2 % |
• Varav mättat | 0,12 g | |
• Varav enkelomättat | 0,22 g | |
• Varav fleromättat | 0,19 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram vitling kokt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i vitling kokt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 23,39 g | 96,8 % | 93,6 kcal | 91,7 % |
Fett | 0,77 g | 3,2 % | 5,4 kcal | 5,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram vitling kokt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 102 kcal |
Energi (kcal) | 102 kcal |
Protein | 23,39 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 0,77 g |
Summa mättade fettsyror | 0,12 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,22 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,19 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 73,52 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 63,90 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,96 g |
Aska | 2,33 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram vitling kokt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 3,8 µg | 0,5 % |
Vitamin A (Retinol) | 3,8 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,050 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,040 mg | 2,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 2,56 mg | 16 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,160 mg | 11,4 % |
Vitamin B9 (Folat) | 13,0 µg | 6,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,660 µg | 26,4 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,720 µg | 14,4 % |
Vitamin E | 0,29 mg | 2,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram vitling kokt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 234,4 mg | 33,5 % |
Kalcium | 65,1 mg | 8,1 % |
Kalium | 354,8 mg | 17,7 % |
Magnesium | 30,9 mg | 8,2 % |
Natrium | 379,5 mg | |
Selen | 31,95 µg | 58,1 % |
Järn | 0,390 mg | 2,8 % |
Zink | 0,640 mg | 6,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram vitling kokt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,01 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,08 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,03 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,03 g |
Oljesyra C18:1 | 0,12 g |
Linolsyra C18:2 | 0,01 g |
Linolensyra C18:3 | 0 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,01 g |
EPA (C20:5) | 0,05 g |
DPA (C22:5) | 0,01 g |
DHA (C22:6) | 0,10 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Vitling kokt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Vitling kokt m. salt är ett livsmedel som innehåller totalt 131,2 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för vitling kokt m. salt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i vitling kokt m. salt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i vitling kokt m. salt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 131,2 kcal | |
Protein | 30,16 g | 96,8 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 0,99 g | 3,2 % |
• Varav mättat | 0,15 g | |
• Varav enkelomättat | 0,28 g | |
• Varav fleromättat | 0,25 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram vitling kokt m. salt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i vitling kokt m. salt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 30,16 g | 96,8 % | 120,6 kcal | 92 % |
Fett | 0,99 g | 3,2 % | 6,9 kcal | 5,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram vitling kokt m. salt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 131,2 kcal |
Energi (kJ) | 549 kJ |
Protein | 30,16 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 0,99 g |
Summa mättade fettsyror | 0,15 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,28 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,25 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 65,85 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 82,41 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,23 g |
Aska | 3,00 g |
Avfall (skal etc.) | 85,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram vitling kokt m. salt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 4,9 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 4,9 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,060 mg | 4,3 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 3,30 mg | 20,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,210 mg | 15 % |
Vitamin B9 (Folat) | 16,8 µg | 8,4 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,860 µg | 34,4 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,920 µg | 18,4 % |
Vitamin E | 0,38 mg | 3,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram vitling kokt m. salt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 302,3 mg | 43,2 % |
Kalcium | 84,0 mg | 10,5 % |
Kalium | 457,6 mg | 22,9 % |
Magnesium | 39,9 mg | 10,6 % |
Natrium | 489,4 mg | |
Selen | 41,20 µg | 74,9 % |
Järn | 0,500 mg | 3,6 % |
Zink | 0,830 mg | 8,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram vitling kokt m. salt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,02 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,10 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,03 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,03 g |
Oljesyra C18:1 | 0,15 g |
Linolsyra C18:2 | 0,02 g |
Linolensyra C18:3 | 0 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,02 g |
EPA (C20:5) | 0,07 g |
DPA (C22:5) | 0,02 g |
DHA (C22:6) | 0,13 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Vitling kokt m. salt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Vitling rå är ett livsmedel som innehåller totalt 80 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk färsk fryst kokt. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för vitling rå. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i vitling rå, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i vitling rå.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 80 kcal | |
Protein | 18,30 g | 96,8 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,0 g | |
Fett | 0,60 g | 3,2 % |
• Varav mättat | 0,09 g | |
• Varav enkelomättat | 0,17 g | |
• Varav fleromättat | 0,15 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram vitling rå tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i vitling rå som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 18,30 g | 96,8 % | 73,2 kcal | 91,5 % |
Fett | 0,60 g | 3,2 % | 4,2 kcal | 5,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram vitling rå.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 80 kcal |
Energi (kcal) | 80 kcal |
Protein | 18,30 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 0,60 g |
Summa mättade fettsyror | 0,09 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,17 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,15 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0 g |
Vatten | 79,90 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 50,00 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,13 g |
Aska | 1,20 g |
Avfall (skal etc.) | 52,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram vitling rå.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 3,0 µg | 0,4 % |
Vitamin A (Retinol) | 3,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,050 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,050 mg | 3,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 2,00 mg | 12,5 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,180 mg | 12,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 12,0 µg | 6 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,800 µg | 32 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,700 µg | 14 % |
Vitamin E | 0,23 mg | 1,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram vitling rå.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 183,0 mg | 26,1 % |
Kalcium | 50,0 mg | 6,3 % |
Kalium | 370,0 mg | 18,5 % |
Magnesium | 24,0 mg | 6,4 % |
Natrium | 50,0 mg | |
Selen | 25,00 µg | 45,5 % |
Järn | 0,300 mg | 2,1 % |
Zink | 0,500 mg | 5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram vitling rå.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0,01 g |
Fettsyra 16:0 | 0,06 g |
Fettsyra 16:1 | 0,02 g |
Fettsyra 18:0 | 0,02 g |
Fettsyra 18:1 | 0,09 g |
Fettsyra 18:2 | 0,01 g |
Fettsyra 18:3 | 0 g |
Fettsyra 20:0 | 0 g |
Fettsyra 20:4 | 0,01 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,04 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,01 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,08 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Vitling rå
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.