Blåmussla kokt m. vin avrunnen är ett livsmedel som innehåller totalt 113,3 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen fisk o skaldjursprodukter o rätter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för blåmussla kokt m. vin avrunnen. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i blåmussla kokt m. vin avrunnen, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i blåmussla kokt m. vin avrunnen.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 113,3 kcal | |
Protein | 18,50 g | 76,9 % |
Kolhydrater | 2,30 g | 9,6 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,1 g | |
Fett | 3,26 g | 13,5 % |
• Varav mättat | 0,47 g | |
• Varav enkelomättat | 0,54 g | |
• Varav fleromättat | 1,06 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram blåmussla kokt m. vin avrunnen tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i blåmussla kokt m. vin avrunnen som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 2,30 g | 9,6 % | 9,2 kcal | 8,1 % |
Protein | 18,50 g | 76,9 % | 74 kcal | 65,3 % |
Fett | 3,26 g | 13,5 % | 22,8 kcal | 20,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram blåmussla kokt m. vin avrunnen.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 113,3 kcal |
Energi (kJ) | 474 kJ |
Protein | 18,50 g |
Kolhydrater | 2,30 g |
Fett | 3,26 g |
Summa mättade fettsyror | 0,47 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,54 g |
Summa fleromättade fettsyror | 1,06 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0,1 g |
Vatten | 73,50 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 30,90 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,68 g |
Aska | 2,40 g |
Avfall (skal etc.) | 71,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram blåmussla kokt m. vin avrunnen.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 66,5 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 61,4 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 44 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,040 mg | 3,6 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,430 mg | 30,7 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,95 mg | 12,2 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,090 mg | 6,4 % |
Vitamin B9 (Folat) | 37,0 µg | 18,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 7,870 µg | 314,8 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 3,07 mg | 25,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram blåmussla kokt m. vin avrunnen.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 393,0 mg | 56,1 % |
Jod | 180,0 µg | 120 % |
Kalcium | 66,0 mg | 8,3 % |
Kalium | 120,0 mg | 6 % |
Magnesium | 60,0 mg | 16 % |
Natrium | 273,0 mg | |
Selen | 68,10 µg | 123,8 % |
Järn | 4,160 mg | 29,7 % |
Zink | 2,880 mg | 28,8 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram blåmussla kokt m. vin avrunnen.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,05 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,34 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,20 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,05 g |
Oljesyra C18:1 | 0,25 g |
Linolsyra C18:2 | 0,11 g |
Linolensyra C18:3 | 0,06 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,03 g |
EPA (C20:5) | 0,42 g |
DPA (C22:5) | 0,03 g |
DHA (C22:6) | 0,27 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Blåmussla kokt m. vin avrunnen
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.