Vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4% är ett livsmedel som innehåller totalt 269 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen mjukt bröd. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 269 kcal | |
Protein | 8,60 g | 14 % |
Kolhydrater | 50,40 g | 82,1 % |
• Varav fiber | 4,00 g | |
• Varav sockerarter | 4,4 g | |
Fett | 2,40 g | 3,9 % |
• Varav mättat | 0,40 g | |
• Varav enkelomättat | 0,57 g | |
• Varav fleromättat | 0,39 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4% tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4% som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 50,40 g | 82,1 % | 201,6 kcal | 74,9 % |
Protein | 8,60 g | 14 % | 34,4 kcal | 12,8 % |
Fett | 2,40 g | 3,9 % | 16,8 kcal | 6,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 269 kcal |
Energi (kcal) | 269 kcal |
Protein | 8,60 g |
Kolhydrater | 50,40 g |
Fett | 2,40 g |
Summa mättade fettsyror | 0,40 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,57 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,39 g |
Fibrer | 4,00 g |
Socker totalt | 4,4 g |
Vatten | 33,10 g |
Fullkorn totalt | 19 g |
Kolesterol | 0,82 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,21 g |
Aska | 1,50 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 30,4 µg | 3,8 % |
Vitamin A (Retinol) | 30,4 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,300 mg | 27,3 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,100 mg | 7,1 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 2,80 mg | 17,5 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,140 mg | 10 % |
Vitamin B9 (Folat) | 36,0 µg | 18 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,200 µg | 8 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,280 µg | 5,6 % |
Vitamin E | 0,15 mg | 1,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 241,0 mg | 34,4 % |
Kalcium | 49,0 mg | 6,1 % |
Kalium | 268,0 mg | 13,4 % |
Magnesium | 93,0 mg | 24,8 % |
Natrium | 484,5 mg | |
Selen | 1,43 µg | 2,6 % |
Järn | 1,000 mg | 7,1 % |
Zink | 2,000 mg | 20 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,01 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0,01 g |
Fettsyra 16:0 | 0,28 g |
Fettsyra 16:1 | 0,01 g |
Fettsyra 18:0 | 0,08 g |
Fettsyra 18:1 | 0,51 g |
Fettsyra 18:2 | 0,35 g |
Fettsyra 18:3 | 0,04 g |
Fettsyra 20:0 | 0,01 g |
Fettsyra 20:4 | 0 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Vitt bröd fullkorn typ fiberfranska mjölk fibrer ca 4%
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.