Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i våffla, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av våffla du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Våffla glutenfri är ett livsmedel som innehåller totalt 215,6 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla glutenfri. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla glutenfri, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla glutenfri.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 215,6 kcal | |
Protein | 1,9 g | 4,6 % |
Kolhydrater | 29,8 g | 71,7 % |
• Varav fiber | 0,0 g | |
• Varav sockerarter | 6,2 g | |
Fett | 9,87 g | 23,7 % |
• Varav mättat | 3,7 g | |
• Varav enkelomättat | 3,7 g | |
• Varav fleromättat | 1,9 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla glutenfri tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla glutenfri som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 29,8 g | 71,7 % | 119,2 kcal | 55,3 % |
Protein | 1,9 g | 4,6 % | 7,6 kcal | 3,5 % |
Fett | 9,87 g | 23,7 % | 69,1 kcal | 32 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla glutenfri.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 215,6 kcal |
Energi (kJ) | 902 kJ |
Protein | 1,9 g |
Kolhydrater | 29,8 g |
Fett | 9,87 g |
Summa mättade fettsyror | 3,7 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 3,7 g |
Summa fleromättade fettsyror | 1,9 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 6,2 g |
Vatten | 57,6 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 49,0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,6 g |
Aska | 0,9 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla glutenfri.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 85,9 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 81,3 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 55,0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,02 mg | 1,8 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,05 mg | 3,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,17 mg | 1,1 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,04 mg | 2,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 4,6 µg | 2,3 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,19 µg | 7,6 % |
Vitamin C | 2,0 mg | 2,5 % |
Vitamin D | 0,44 µg | 8,8 % |
Vitamin E | 1,62 mg | 13,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla glutenfri.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 91 mg | 13 % |
Jod | 0,97 µg | 0,6 % |
Kalcium | 30,83 mg | 3,9 % |
Kalium | 70 mg | 3,5 % |
Magnesium | 5,65 mg | 1,5 % |
Natrium | 222 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,19 mg | 1,4 % |
Zink | 0,190 mg | 1,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla glutenfri.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,47 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,16 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,51 g |
Palmitinsyra C16:0 | 1,72 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,10 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,59 g |
Oljesyra C18:1 | 3,48 g |
Linolsyra C18:2 | 1,31 g |
Linolensyra C18:3 | 0,54 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,04 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,01 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla glutenfri
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Våffla m. ägg är ett livsmedel som innehåller totalt 281,1 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla m. ägg. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla m. ägg, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla m. ägg.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 281,1 kcal | |
Protein | 5,5 g | 11,9 % |
Kolhydrater | 21,8 g | 47 % |
• Varav fiber | 0,9 g | |
• Varav sockerarter | 3,2 g | |
Fett | 19,04 g | 41,1 % |
• Varav mättat | 2,6 g | |
• Varav enkelomättat | 10,4 g | |
• Varav fleromättat | 4,9 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla m. ägg tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla m. ägg som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 21,8 g | 47 % | 87,2 kcal | 31 % |
Protein | 5,5 g | 11,9 % | 22 kcal | 7,8 % |
Fett | 19,04 g | 41,1 % | 133,3 kcal | 47,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla m. ägg.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 281,1 kcal |
Energi (kJ) | 1 176 kJ |
Protein | 5,5 g |
Kolhydrater | 21,8 g |
Fett | 19,04 g |
Summa mättade fettsyror | 2,6 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 10,4 g |
Summa fleromättade fettsyror | 4,9 g |
Fibrer | 0,9 g |
Socker totalt | 3,2 g |
Vatten | 51,2 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 40,6 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,7 g |
Aska | 1,4 g |
Avfall (skal etc.) | 1,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla m. ägg.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 84,9 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 81,2 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 43,1 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,07 mg | 6,4 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,12 mg | 8,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,26 mg | 1,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 mg | 3,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 15,9 µg | 8 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,45 µg | 18 % |
Vitamin C | 0,9 mg | 1,1 % |
Vitamin D | 1,83 µg | 36,6 % |
Vitamin E | 4,86 mg | 40,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla m. ägg.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 161 mg | 23 % |
Jod | 30,76 µg | 20,5 % |
Kalcium | 119,59 mg | 14,9 % |
Kalium | 149 mg | 7,5 % |
Magnesium | 13,16 mg | 3,5 % |
Natrium | 276 mg | |
Selen | 5,99 µg | 10,9 % |
Järn | 0,38 mg | 2,7 % |
Zink | 0,550 mg | 5,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla m. ägg.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,09 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,04 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,14 g |
Palmitinsyra C16:0 | 1,53 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,10 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,54 g |
Oljesyra C18:1 | 10,01 g |
Linolsyra C18:2 | 3,55 g |
Linolensyra C18:3 | 1,33 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,09 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,01 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0,01 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla m. ägg
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Våffla u. ägg är ett livsmedel som innehåller totalt 322,4 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla u. ägg. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla u. ägg, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla u. ägg.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 322,4 kcal | |
Protein | 3,3 g | 6,7 % |
Kolhydrater | 21,4 g | 43,2 % |
• Varav fiber | 1,0 g | |
• Varav sockerarter | 1,7 g | |
Fett | 24,86 g | 50,2 % |
• Varav mättat | 14,9 g | |
• Varav enkelomättat | 6,6 g | |
• Varav fleromättat | 1,4 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla u. ägg tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla u. ägg som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 21,4 g | 43,2 % | 85,6 kcal | 26,6 % |
Protein | 3,3 g | 6,7 % | 13,2 kcal | 4,1 % |
Fett | 24,86 g | 50,2 % | 174 kcal | 54 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla u. ägg.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 322,4 kcal |
Energi (kJ) | 1 349 kJ |
Protein | 3,3 g |
Kolhydrater | 21,4 g |
Fett | 24,86 g |
Summa mättade fettsyror | 14,9 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 6,6 g |
Summa fleromättade fettsyror | 1,4 g |
Fibrer | 1,0 g |
Socker totalt | 1,7 g |
Vatten | 48,9 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 61,1 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,1 g |
Aska | 0,4 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla u. ägg.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 223,2 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 208,8 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 171,4 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,05 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,05 mg | 3,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,26 mg | 1,6 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,03 mg | 2,1 % |
Vitamin B9 (Folat) | 7,7 µg | 3,9 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,15 µg | 6 % |
Vitamin C | 0,8 mg | 1 % |
Vitamin D | 0,66 µg | 13,2 % |
Vitamin E | 1,10 mg | 9,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla u. ägg.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 60 mg | 8,6 % |
Jod | 4,43 µg | 3 % |
Kalcium | 41,44 mg | 5,2 % |
Kalium | 92 mg | 4,6 % |
Magnesium | 9,38 mg | 2,5 % |
Natrium | 51 mg | |
Selen | 3,39 µg | 6,2 % |
Järn | 0,21 mg | 1,5 % |
Zink | 0,300 mg | 3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla u. ägg.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 1,62 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,75 g |
Myristinsyra C14:0 | 2,25 g |
Palmitinsyra C16:0 | 7,53 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,43 g |
Stearinsyra C18:0 | 2,24 g |
Oljesyra C18:1 | 5,95 g |
Linolsyra C18:2 | 0,96 g |
Linolensyra C18:3 | 0,30 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,05 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,02 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0,02 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla u. ägg
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.