Kalorier i våffla

Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i våffla, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av våffla du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.


Våffla glutenfri är ett livsmedel som innehåller totalt 215,6 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla glutenfri. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla glutenfri, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla glutenfri.

Kalorier per 100 gram våffla glutenfri

MakronutrientMängdFördelning
Kalorier215,6 kcal
Protein1,9 g4,6 %
Kolhydrater29,8 g71,7 %
• Varav fiber0,0 g
• Varav sockerarter6,2 g
Fett9,87 g23,7 %
• Varav mättat3,7 g
• Varav enkelomättat3,7 g
• Varav fleromättat1,9 g

Graf över fördelningen av makronutrienter


Makronutrienter och deras förhållande i våffla glutenfri

Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla glutenfri tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla glutenfri som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.

NutrientAntal gramProcent av total (gram)Antal kcalProcent av total (kcal)
Kolhydrater29,8 g71,7 %119,2 kcal55,3 %
Protein1,9 g4,6 %7,6 kcal3,5 %
Fett9,87 g23,7 %69,1 kcal32 %

Makronutrienter och andra näringsämnen per 100 gram våffla glutenfri

Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla glutenfri.

Näringsämne/nutrientMängd
Kalorier215,6 kcal
Energi (kJ)902 kJ
Protein1,9 g
Kolhydrater29,8 g
Fett9,87 g
Summa mättade fettsyror3,7 g
Summa enkelomättade fettsyror3,7 g
Summa fleromättade fettsyror1,9 g
Fibrer0 g
Socker totalt6,2 g
Vatten57,6 g
Fullkorn totalt0 g
Kolesterol49,0 mg
Alkohol0 g
Salt0,6 g
Aska0,9 g
Avfall (skal etc.)0 %

Vitaminer per 100 gram våffla glutenfri

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla glutenfri.

VitaminMängd% av RDI
Vitamin A85,9 RE/µg
Vitamin A (Retinol)81,3 µg
Betakaroten (provitamin A)55,0 µg
Vitamin B1 (Tiamin)0,02 mg1,8 %
Vitamin B2 (Riboflavin)0,05 mg3,6 %
Vitamin B3 (Niacin)0,17 mg1,1 %
Vitamin B6 (Pyridoxin)0,04 mg2,9 %
Vitamin B9 (Folat)4,6 µg2,3 %
Vitamin B12 (Kobalamin)0,19 µg7,6 %
Vitamin C2,0 mg2,5 %
Vitamin D0,44 µg8,8 %
Vitamin E1,62 mg13,5 %

Mineraler per 100 gram våffla glutenfri

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla glutenfri.

MineralMängd% av RDI
Fosfor91 mg13 %
Jod0,97 µg0,6 %
Kalcium30,83 mg3,9 %
Kalium70 mg3,5 %
Magnesium5,65 mg1,5 %
Natrium222 mg
Selen0 µg
Järn0,19 mg1,4 %
Zink0,190 mg1,9 %

Fettsyror per 100 gram våffla glutenfri

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla glutenfri.

FettsyraMängd
Fettsyra 4:0-10:0 0,47 g
Laurinsyra C12:0 0,16 g
Myristinsyra C14:0 0,51 g
Palmitinsyra C16:0 1,72 g
Palmitoljesyra C16:1 0,10 g
Stearinsyra C18:0 0,59 g
Oljesyra C18:1 3,48 g
Linolsyra C18:2 1,31 g
Linolensyra C18:3 0,54 g
Arakidinsyra C20:0 0,04 g
Arakidonsyra C20:4 0,01 g
EPA (C20:5) 0 g
DPA (C22:5) 0 g
DHA (C22:6) 0 g

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla glutenfri
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.


Våffla m. ägg är ett livsmedel som innehåller totalt 281,1 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla m. ägg. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla m. ägg, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla m. ägg.

Kalorier per 100 gram våffla m. ägg

MakronutrientMängdFördelning
Kalorier281,1 kcal
Protein5,5 g11,9 %
Kolhydrater21,8 g47 %
• Varav fiber0,9 g
• Varav sockerarter3,2 g
Fett19,04 g41,1 %
• Varav mättat2,6 g
• Varav enkelomättat10,4 g
• Varav fleromättat4,9 g

Graf över fördelningen av makronutrienter


Makronutrienter och deras förhållande i våffla m. ägg

Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla m. ägg tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla m. ägg som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.

NutrientAntal gramProcent av total (gram)Antal kcalProcent av total (kcal)
Kolhydrater21,8 g47 %87,2 kcal31 %
Protein5,5 g11,9 %22 kcal7,8 %
Fett19,04 g41,1 %133,3 kcal47,4 %

Makronutrienter och andra näringsämnen per 100 gram våffla m. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla m. ägg.

Näringsämne/nutrientMängd
Kalorier281,1 kcal
Energi (kJ)1 176 kJ
Protein5,5 g
Kolhydrater21,8 g
Fett19,04 g
Summa mättade fettsyror2,6 g
Summa enkelomättade fettsyror10,4 g
Summa fleromättade fettsyror4,9 g
Fibrer0,9 g
Socker totalt3,2 g
Vatten51,2 g
Fullkorn totalt0 g
Kolesterol40,6 mg
Alkohol0 g
Salt0,7 g
Aska1,4 g
Avfall (skal etc.)1,2 %

Vitaminer per 100 gram våffla m. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla m. ägg.

VitaminMängd% av RDI
Vitamin A84,9 RE/µg
Vitamin A (Retinol)81,2 µg
Betakaroten (provitamin A)43,1 µg
Vitamin B1 (Tiamin)0,07 mg6,4 %
Vitamin B2 (Riboflavin)0,12 mg8,6 %
Vitamin B3 (Niacin)0,26 mg1,6 %
Vitamin B6 (Pyridoxin)0,05 mg3,6 %
Vitamin B9 (Folat)15,9 µg8 %
Vitamin B12 (Kobalamin)0,45 µg18 %
Vitamin C0,9 mg1,1 %
Vitamin D1,83 µg36,6 %
Vitamin E4,86 mg40,5 %

Mineraler per 100 gram våffla m. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla m. ägg.

MineralMängd% av RDI
Fosfor161 mg23 %
Jod30,76 µg20,5 %
Kalcium119,59 mg14,9 %
Kalium149 mg7,5 %
Magnesium13,16 mg3,5 %
Natrium276 mg
Selen5,99 µg10,9 %
Järn0,38 mg2,7 %
Zink0,550 mg5,5 %

Fettsyror per 100 gram våffla m. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla m. ägg.

FettsyraMängd
Fettsyra 4:0-10:0 0,09 g
Laurinsyra C12:0 0,04 g
Myristinsyra C14:0 0,14 g
Palmitinsyra C16:0 1,53 g
Palmitoljesyra C16:1 0,10 g
Stearinsyra C18:0 0,54 g
Oljesyra C18:1 10,01 g
Linolsyra C18:2 3,55 g
Linolensyra C18:3 1,33 g
Arakidinsyra C20:0 0,09 g
Arakidonsyra C20:4 0,01 g
EPA (C20:5) 0 g
DPA (C22:5) 0 g
DHA (C22:6) 0,01 g

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla m. ägg
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.


Våffla u. ägg är ett livsmedel som innehåller totalt 322,4 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen pannkakor, våfflor, crêpes. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för våffla u. ägg. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i våffla u. ägg, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i våffla u. ägg.

Kalorier per 100 gram våffla u. ägg

MakronutrientMängdFördelning
Kalorier322,4 kcal
Protein3,3 g6,7 %
Kolhydrater21,4 g43,2 %
• Varav fiber1,0 g
• Varav sockerarter1,7 g
Fett24,86 g50,2 %
• Varav mättat14,9 g
• Varav enkelomättat6,6 g
• Varav fleromättat1,4 g

Graf över fördelningen av makronutrienter


Makronutrienter och deras förhållande i våffla u. ägg

Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram våffla u. ägg tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i våffla u. ägg som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.

NutrientAntal gramProcent av total (gram)Antal kcalProcent av total (kcal)
Kolhydrater21,4 g43,2 %85,6 kcal26,6 %
Protein3,3 g6,7 %13,2 kcal4,1 %
Fett24,86 g50,2 %174 kcal54 %

Makronutrienter och andra näringsämnen per 100 gram våffla u. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram våffla u. ägg.

Näringsämne/nutrientMängd
Kalorier322,4 kcal
Energi (kJ)1 349 kJ
Protein3,3 g
Kolhydrater21,4 g
Fett24,86 g
Summa mättade fettsyror14,9 g
Summa enkelomättade fettsyror6,6 g
Summa fleromättade fettsyror1,4 g
Fibrer1,0 g
Socker totalt1,7 g
Vatten48,9 g
Fullkorn totalt0 g
Kolesterol61,1 mg
Alkohol0 g
Salt0,1 g
Aska0,4 g
Avfall (skal etc.)0 %

Vitaminer per 100 gram våffla u. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram våffla u. ägg.

VitaminMängd% av RDI
Vitamin A223,2 RE/µg
Vitamin A (Retinol)208,8 µg
Betakaroten (provitamin A)171,4 µg
Vitamin B1 (Tiamin)0,05 mg4,5 %
Vitamin B2 (Riboflavin)0,05 mg3,6 %
Vitamin B3 (Niacin)0,26 mg1,6 %
Vitamin B6 (Pyridoxin)0,03 mg2,1 %
Vitamin B9 (Folat)7,7 µg3,9 %
Vitamin B12 (Kobalamin)0,15 µg6 %
Vitamin C0,8 mg1 %
Vitamin D0,66 µg13,2 %
Vitamin E1,10 mg9,2 %

Mineraler per 100 gram våffla u. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram våffla u. ägg.

MineralMängd% av RDI
Fosfor60 mg8,6 %
Jod4,43 µg3 %
Kalcium41,44 mg5,2 %
Kalium92 mg4,6 %
Magnesium9,38 mg2,5 %
Natrium51 mg
Selen3,39 µg6,2 %
Järn0,21 mg1,5 %
Zink0,300 mg3 %

Fettsyror per 100 gram våffla u. ägg

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram våffla u. ägg.

FettsyraMängd
Fettsyra 4:0-10:0 1,62 g
Laurinsyra C12:0 0,75 g
Myristinsyra C14:0 2,25 g
Palmitinsyra C16:0 7,53 g
Palmitoljesyra C16:1 0,43 g
Stearinsyra C18:0 2,24 g
Oljesyra C18:1 5,95 g
Linolsyra C18:2 0,96 g
Linolensyra C18:3 0,30 g
Arakidinsyra C20:0 0,05 g
Arakidonsyra C20:4 0,02 g
EPA (C20:5) 0 g
DPA (C22:5) 0,02 g
DHA (C22:6) 0 g

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Våffla u. ägg
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.