Rostad lök är ett livsmedel som innehåller totalt 607 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rostad lök. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rostad lök, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rostad lök.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 607 kcal | |
Protein | 6,44 g | 7,2 % |
Kolhydrater | 35,00 g | 38,9 % |
• Varav fiber | 4,90 g | |
• Varav sockerarter | 6,2 g | |
Fett | 48,54 g | 53,9 % |
• Varav mättat | 13,39 g | |
• Varav enkelomättat | 19,43 g | |
• Varav fleromättat | 5,78 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rostad lök tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rostad lök som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 35,00 g | 38,9 % | 140 kcal | 23,1 % |
Protein | 6,44 g | 7,2 % | 25,8 kcal | 4,2 % |
Fett | 48,54 g | 53,9 % | 339,8 kcal | 56 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rostad lök.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 607 kcal |
Energi (kcal) | 607 kcal |
Protein | 6,44 g |
Kolhydrater | 35,00 g |
Fett | 48,54 g |
Summa mättade fettsyror | 13,39 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 19,43 g |
Summa fleromättade fettsyror | 5,78 g |
Fibrer | 4,90 g |
Socker totalt | 6,2 g |
Vatten | 2,51 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,62 g |
Aska | 2,59 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rostad lök.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 4,3 µg | 0,5 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 37 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,110 mg | 7,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,28 mg | 8 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,390 mg | 27,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 77,6 µg | 38,8 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 7,13 mg | 59,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rostad lök.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 109,0 mg | 15,6 % |
Jod | 14,0 µg | 9,3 % |
Kalcium | 42,1 mg | 5,3 % |
Kalium | 405,0 mg | 20,3 % |
Magnesium | 28,2 mg | 7,5 % |
Natrium | 647,0 mg | |
Selen | 2,30 µg | 4,2 % |
Järn | 1,150 mg | 8,2 % |
Zink | 0,940 mg | 9,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rostad lök.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,06 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,26 g |
Palmitinsyra C16:0 | 10,92 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,07 g |
Stearinsyra C18:0 | 1,85 g |
Oljesyra C18:1 | 18,86 g |
Linolsyra C18:2 | 4,68 g |
Linolensyra C18:3 | 1,10 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,19 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rostad lök
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.