Paprikasallad inlagd u. lag är ett livsmedel som innehåller totalt 31 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för paprikasallad inlagd u. lag. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i paprikasallad inlagd u. lag, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i paprikasallad inlagd u. lag.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 31 kcal | |
Protein | 1,00 g | 17,5 % |
Kolhydrater | 4,30 g | 75,4 % |
• Varav fiber | 3,00 g | |
• Varav sockerarter | 4,5 g | |
Fett | 0,40 g | 7 % |
• Varav mättat | 0,08 g | |
• Varav enkelomättat | 0,02 g | |
• Varav fleromättat | 0,22 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram paprikasallad inlagd u. lag tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i paprikasallad inlagd u. lag som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 4,30 g | 75,4 % | 17,2 kcal | 55,5 % |
Protein | 1,00 g | 17,5 % | 4 kcal | 12,9 % |
Fett | 0,40 g | 7 % | 2,8 kcal | 9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram paprikasallad inlagd u. lag.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 31 kcal |
Energi (kcal) | 31 kcal |
Protein | 1,00 g |
Kolhydrater | 4,30 g |
Fett | 0,40 g |
Summa mättade fettsyror | 0,08 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,02 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,22 g |
Fibrer | 3,00 g |
Socker totalt | 4,5 g |
Vatten | 90,00 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,32 g |
Aska | 1,30 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram paprikasallad inlagd u. lag.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 250,0 µg | 31,3 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 3 000 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,020 mg | 1,8 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,040 mg | 2,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,20 mg | 1,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,100 mg | 7,1 % |
Vitamin B9 (Folat) | 52,0 µg | 26 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 60,0 mg | 75 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,80 mg | 6,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram paprikasallad inlagd u. lag.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 15,0 mg | 2,1 % |
Kalcium | 6,0 mg | 0,8 % |
Kalium | 170,0 mg | 8,5 % |
Magnesium | 11,0 mg | 2,9 % |
Natrium | 527,0 mg | |
Selen | 1,00 µg | 1,8 % |
Järn | 0,200 mg | 1,4 % |
Zink | 0,300 mg | 3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram paprikasallad inlagd u. lag.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0 g |
Fettsyra 16:0 | 0,06 g |
Fettsyra 16:1 | 0 g |
Fettsyra 18:0 | 0,02 g |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g |
Fettsyra 18:2 | 0,14 g |
Fettsyra 18:3 | 0,08 g |
Fettsyra 20:0 | 0 g |
Fettsyra 20:4 | 0 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Paprikasallad inlagd u. lag
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.