Kantarellstuvning är ett livsmedel som innehåller totalt 176 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för kantarellstuvning. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i kantarellstuvning, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i kantarellstuvning.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 176 kcal | |
Protein | 3,53 g | 14,3 % |
Kolhydrater | 6,01 g | 24,4 % |
• Varav fiber | 2,20 g | |
• Varav sockerarter | 2,9 g | |
Fett | 15,06 g | 61,2 % |
• Varav mättat | 5,81 g | |
• Varav enkelomättat | 6,01 g | |
• Varav fleromättat | 2,21 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram kantarellstuvning tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i kantarellstuvning som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 6,01 g | 24,4 % | 24 kcal | 13,7 % |
Protein | 3,53 g | 14,3 % | 14,1 kcal | 8 % |
Fett | 15,06 g | 61,2 % | 105,4 kcal | 59,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram kantarellstuvning.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 176 kcal |
Energi (kcal) | 176 kcal |
Protein | 3,53 g |
Kolhydrater | 6,01 g |
Fett | 15,06 g |
Summa mättade fettsyror | 5,81 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 6,01 g |
Summa fleromättade fettsyror | 2,21 g |
Fibrer | 2,20 g |
Socker totalt | 2,9 g |
Vatten | 71,36 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 23,52 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,95 g |
Aska | 1,87 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram kantarellstuvning.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 144,2 µg | 18 % |
Vitamin A (Retinol) | 88,1 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 672 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,180 mg | 12,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 2,76 mg | 17,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,040 mg | 2,9 % |
Vitamin B9 (Folat) | 9,8 µg | 4,9 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,330 µg | 13,2 % |
Vitamin C | 0,4 mg | 0,5 % |
Vitamin D | 9,950 µg | 199 % |
Vitamin E | 1,93 mg | 16,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram kantarellstuvning.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 91,9 mg | 13,1 % |
Jod | 46,4 µg | 30,9 % |
Kalcium | 76,1 mg | 9,5 % |
Kalium | 279,5 mg | 14 % |
Magnesium | 12,5 mg | 3,3 % |
Natrium | 380,2 mg | |
Selen | 1,08 µg | 2 % |
Järn | 0,440 mg | 3,1 % |
Zink | 0,730 mg | 7,3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram kantarellstuvning.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,59 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,26 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,84 g |
Palmitinsyra C16:0 | 2,92 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,19 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,96 g |
Oljesyra C18:1 | 5,62 g |
Linolsyra C18:2 | 1,49 g |
Linolensyra C18:3 | 0,69 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,05 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,01 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0,01 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Kantarellstuvning
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.