Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i rödkål, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kalori innehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av rödkål du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Rödkål är ett livsmedel som innehåller totalt 31 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaker. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rödkål. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rödkål, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rödkål.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 31 kcal | |
Protein | 1,13 g | 18,4 % |
Kolhydrater | 4,70 g | 76,7 % |
• Varav fiber | 2,64 g | |
• Varav sockerarter | 5,0 g | |
Fett | 0,30 g | 4,9 % |
• Varav mättat | 0,06 g | |
• Varav enkelomättat | 0,02 g | |
• Varav fleromättat | 0,17 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rödkål tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rödkål som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 4,70 g | 76,7 % | 18,8 kcal | 60,6 % |
Protein | 1,13 g | 18,4 % | 4,5 kcal | 14,6 % |
Fett | 0,30 g | 4,9 % | 2,1 kcal | 6,8 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rödkål.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 31 kcal |
Energi (kcal) | 31 kcal |
Protein | 1,13 g |
Kolhydrater | 4,70 g |
Fett | 0,30 g |
Summa mättade fettsyror | 0,06 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,02 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,17 g |
Fibrer | 2,64 g |
Socker totalt | 5,0 g |
Vatten | 90,50 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,02 g |
Aska | 0,70 g |
Avfall (skal etc.) | 9,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rödkål.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 0,2 µg | |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 2 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,060 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0 mg | |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,39 mg | 2,4 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,170 mg | 12,1 % |
Vitamin B9 (Folat) | 45,9 µg | 23 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 58,9 mg | 73,6 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0 mg |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rödkål.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 25,0 mg | 3,6 % |
Jod | 1,4 µg | 0,9 % |
Kalcium | 33,0 mg | 4,1 % |
Kalium | 260,0 mg | 13 % |
Magnesium | 11,0 mg | 2,9 % |
Natrium | 8,0 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,280 mg | 2 % |
Zink | 0,160 mg | 1,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rödkål.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0 g |
Fettsyra 16:0 | 0,05 g |
Fettsyra 16:1 | 0,01 g |
Fettsyra 18:0 | 0 g |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g |
Fettsyra 18:2 | 0,11 g |
Fettsyra 18:3 | 0,05 g |
Fettsyra 20:0 | 0 g |
Fettsyra 20:4 | 0 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rödkål
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Rödkål konserv. är ett livsmedel som innehåller totalt 72 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaker. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rödkål konserv.. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rödkål konserv., längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rödkål konserv..
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 72 kcal | |
Protein | 1,50 g | 9 % |
Kolhydrater | 15,00 g | 89,8 % |
• Varav fiber | 1,50 g | |
• Varav sockerarter | 15,0 g | |
Fett | 0,20 g | 1,2 % |
• Varav mättat | 0,04 g | |
• Varav enkelomättat | 0,00 g | |
• Varav fleromättat | 0,11 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rödkål konserv. tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rödkål konserv. som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 15,00 g | 89,8 % | 60 kcal | 83,3 % |
Protein | 1,50 g | 9 % | 6 kcal | 8,3 % |
Fett | 0,20 g | 1,2 % | 1,4 kcal | 1,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rödkål konserv..
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 72 kcal |
Energi (kcal) | 72 kcal |
Protein | 1,50 g |
Kolhydrater | 15,00 g |
Fett | 0,20 g |
Summa mättade fettsyror | 0,04 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,11 g |
Fibrer | 1,50 g |
Socker totalt | 15,0 g |
Vatten | 80,20 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,02 g |
Aska | 1,60 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rödkål konserv..
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 1,5 µg | 0,2 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 18 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,030 mg | 2,7 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,020 mg | 1,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,30 mg | 1,9 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,150 mg | 10,7 % |
Vitamin B9 (Folat) | 35,0 µg | 17,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,05 mg | 0,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rödkål konserv..
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 16,0 mg | 2,3 % |
Kalcium | 27,0 mg | 3,4 % |
Kalium | 100,0 mg | 5 % |
Magnesium | 6,0 mg | 1,6 % |
Natrium | 7,0 mg | |
Selen | 0,30 µg | 0,5 % |
Järn | 0,800 mg | 5,7 % |
Zink | 0,600 mg | 6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rödkål konserv..
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0 g |
Fettsyra 16:0 | 0,04 g |
Fettsyra 16:1 | 0 g |
Fettsyra 18:0 | 0 g |
Fettsyra 18:1 | 0 g |
Fettsyra 18:2 | 0,03 g |
Fettsyra 18:3 | 0,08 g |
Fettsyra 20:0 | 0 g |
Fettsyra 20:4 | 0 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rödkål konserv.
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Rödkål tillagad är ett livsmedel som innehåller totalt 60,7 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rödkål tillagad. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rödkål tillagad, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rödkål tillagad.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 60,7 kcal | |
Protein | 0,8 g | 7,1 % |
Kolhydrater | 8,3 g | 73,9 % |
• Varav fiber | 2,4 g | |
• Varav sockerarter | 7,8 g | |
Fett | 2,13 g | 19 % |
• Varav mättat | 0,2 g | |
• Varav enkelomättat | 1,1 g | |
• Varav fleromättat | 0,6 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rödkål tillagad tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rödkål tillagad som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 8,3 g | 73,9 % | 33,2 kcal | 54,7 % |
Protein | 0,8 g | 7,1 % | 3,2 kcal | 5,3 % |
Fett | 2,13 g | 19 % | 14,9 kcal | 24,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rödkål tillagad.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 60,7 kcal |
Energi (kJ) | 254 kJ |
Protein | 0,8 g |
Kolhydrater | 8,3 g |
Fett | 2,13 g |
Summa mättade fettsyror | 0,2 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 1,1 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,6 g |
Fibrer | 2,4 g |
Socker totalt | 7,8 g |
Vatten | 84,9 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0,08 g |
Salt | 0,7 g |
Aska | 1,3 g |
Avfall (skal etc.) | 7,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rödkål tillagad.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 6,5 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 5,5 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 10,7 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,04 mg | 3,6 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0 mg | |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,28 mg | 1,8 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,12 mg | 8,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 20,4 µg | 10,2 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 21,5 mg | 26,9 % |
Vitamin D | 0,11 µg | 2,2 % |
Vitamin E | 0,60 mg | 5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rödkål tillagad.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 22 mg | 3,1 % |
Jod | 36,17 µg | 24,1 % |
Kalcium | 24,95 mg | 3,1 % |
Kalium | 199 mg | 10 % |
Magnesium | 9,55 mg | 2,5 % |
Natrium | 272 mg | |
Selen | 0,01 µg | |
Järn | 0,26 mg | 1,9 % |
Zink | 0,110 mg | 1,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rödkål tillagad.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,14 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,01 g |
Stearinsyra C18:0 | 0,04 g |
Oljesyra C18:1 | 1,10 g |
Linolsyra C18:2 | 0,44 g |
Linolensyra C18:3 | 0,18 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,01 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rödkål tillagad
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.