Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i purjolök, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kalori innehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av purjolök du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Purjolök är ett livsmedel som innehåller totalt 30 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaker. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för purjolök. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i purjolök, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i purjolök.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 30 kcal | |
Protein | 1,56 g | 26,9 % |
Kolhydrater | 4,10 g | 70,6 % |
• Varav fiber | 2,71 g | |
• Varav sockerarter | 4,0 g | |
Fett | 0,15 g | 2,6 % |
• Varav mättat | 0,03 g | |
• Varav enkelomättat | 0,01 g | |
• Varav fleromättat | 0,07 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram purjolök tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i purjolök som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 4,10 g | 70,6 % | 16,4 kcal | 54,7 % |
Protein | 1,56 g | 26,9 % | 6,2 kcal | 20,8 % |
Fett | 0,15 g | 2,6 % | 1,1 kcal | 3,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram purjolök.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 30 kcal |
Energi (kcal) | 30 kcal |
Protein | 1,56 g |
Kolhydrater | 4,10 g |
Fett | 0,15 g |
Summa mättade fettsyror | 0,03 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,01 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,07 g |
Fibrer | 2,71 g |
Socker totalt | 4,0 g |
Vatten | 90,90 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,02 g |
Aska | 0,62 g |
Avfall (skal etc.) | 8,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram purjolök.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 27,8 µg | 3,5 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 332 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,080 mg | 7,3 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,060 mg | 4,3 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,48 mg | 3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,210 mg | 15 % |
Vitamin B9 (Folat) | 72,4 µg | 36,2 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 20,3 mg | 25,4 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,78 mg | 6,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram purjolök.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 29,0 mg | 4,1 % |
Jod | 2,0 µg | 1,3 % |
Kalcium | 44,0 mg | 5,5 % |
Kalium | 240,0 mg | 12 % |
Magnesium | 11,0 mg | 2,9 % |
Natrium | 6,0 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,560 mg | 4 % |
Zink | 0,240 mg | 2,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram purjolök.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0 g |
Fettsyra 16:0 | 0,03 g |
Fettsyra 16:1 | 0 g |
Fettsyra 18:0 | 0 g |
Fettsyra 18:1 | 0,01 g |
Fettsyra 18:2 | 0,05 g |
Fettsyra 18:3 | 0,02 g |
Fettsyra 20:0 | 0 g |
Fettsyra 20:4 | 0 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Purjolök
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Purjolök kokt är ett livsmedel som innehåller totalt 30 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaker. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för purjolök kokt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i purjolök kokt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i purjolök kokt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 30 kcal | |
Protein | 1,55 g | 26,8 % |
Kolhydrater | 4,08 g | 70,6 % |
• Varav fiber | 2,70 g | |
• Varav sockerarter | 4,0 g | |
Fett | 0,15 g | 2,6 % |
• Varav mättat | 0,03 g | |
• Varav enkelomättat | 0,01 g | |
• Varav fleromättat | 0,07 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram purjolök kokt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i purjolök kokt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 4,08 g | 70,6 % | 16,3 kcal | 54,4 % |
Protein | 1,55 g | 26,8 % | 6,2 kcal | 20,7 % |
Fett | 0,15 g | 2,6 % | 1,1 kcal | 3,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram purjolök kokt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 30 kcal |
Energi (kcal) | 30 kcal |
Protein | 1,55 g |
Kolhydrater | 4,08 g |
Fett | 0,15 g |
Summa mättade fettsyror | 0,03 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0,01 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,07 g |
Fibrer | 2,70 g |
Socker totalt | 4,0 g |
Vatten | 90,54 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,41 g |
Aska | 1,01 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram purjolök kokt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 27,7 µg | 3,5 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 331 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,050 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,050 mg | 3,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,48 mg | 3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,150 mg | 10,7 % |
Vitamin B9 (Folat) | 43,3 µg | 21,7 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 11,1 mg | 13,9 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,78 mg | 6,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram purjolök kokt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 29,2 mg | 4,2 % |
Jod | 21,9 µg | 14,6 % |
Kalcium | 44,4 mg | 5,6 % |
Kalium | 167,4 mg | 8,4 % |
Magnesium | 11,1 mg | 3 % |
Natrium | 163,8 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,560 mg | 4 % |
Zink | 0,240 mg | 2,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram purjolök kokt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,03 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0 g |
Stearinsyra C18:0 | 0 g |
Oljesyra C18:1 | 0,01 g |
Linolsyra C18:2 | 0,05 g |
Linolensyra C18:3 | 0,02 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Purjolök kokt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Purjolök kokt m. salt är ett livsmedel som innehåller totalt 29,4 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaker. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för purjolök kokt m. salt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i purjolök kokt m. salt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i purjolök kokt m. salt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 29,4 kcal | |
Protein | 1,6 g | 27,4 % |
Kolhydrater | 4,1 g | 70,1 % |
• Varav fiber | 2,7 g | |
• Varav sockerarter | 4,0 g | |
Fett | 0,15 g | 2,6 % |
• Varav mättat | 0,0 g | |
• Varav enkelomättat | 0,0 g | |
• Varav fleromättat | 0,1 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram purjolök kokt m. salt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i purjolök kokt m. salt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 4,1 g | 70,1 % | 16,4 kcal | 55,8 % |
Protein | 1,6 g | 27,4 % | 6,4 kcal | 21,8 % |
Fett | 0,15 g | 2,6 % | 1,1 kcal | 3,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram purjolök kokt m. salt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 29,4 kcal |
Energi (kJ) | 123 kJ |
Protein | 1,6 g |
Kolhydrater | 4,1 g |
Fett | 0,15 g |
Summa mättade fettsyror | 0 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,1 g |
Fibrer | 2,7 g |
Socker totalt | 4,0 g |
Vatten | 90,5 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,4 g |
Aska | 1,0 g |
Avfall (skal etc.) | 8,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram purjolök kokt m. salt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 27,7 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 330,7 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,05 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,05 mg | 3,6 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,48 mg | 3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,15 mg | 10,7 % |
Vitamin B9 (Folat) | 43,3 µg | 21,7 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 11,1 mg | 13,9 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,78 mg | 6,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram purjolök kokt m. salt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 29 mg | 4,1 % |
Jod | 21,91 µg | 14,6 % |
Kalcium | 44,42 mg | 5,6 % |
Kalium | 167 mg | 8,4 % |
Magnesium | 11,09 mg | 3 % |
Natrium | 164 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,56 mg | 4 % |
Zink | 0,240 mg | 2,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram purjolök kokt m. salt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0,03 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0 g |
Stearinsyra C18:0 | 0 g |
Oljesyra C18:1 | 0,01 g |
Linolsyra C18:2 | 0,05 g |
Linolensyra C18:3 | 0,02 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Purjolök kokt m. salt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.