Mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr är ett livsmedel som innehåller totalt 377,6 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen bullar kakor tårtor mm. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 377,6 kcal | |
Protein | 3,5 g | 4,8 % |
Kolhydrater | 53,8 g | 73,2 % |
• Varav fiber | 0,9 g | |
• Varav sockerarter | 37,8 g | |
Fett | 16,21 g | 22,1 % |
• Varav mättat | 7,9 g | |
• Varav enkelomättat | 5,2 g | |
• Varav fleromättat | 2,2 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 53,8 g | 73,2 % | 215,2 kcal | 57 % |
Protein | 3,5 g | 4,8 % | 14 kcal | 3,7 % |
Fett | 16,21 g | 22,1 % | 113,5 kcal | 30,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 377,6 kcal |
Energi (kJ) | 1 580 kJ |
Protein | 3,5 g |
Kolhydrater | 53,8 g |
Fett | 16,21 g |
Summa mättade fettsyror | 7,9 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 5,2 g |
Summa fleromättade fettsyror | 2,2 g |
Fibrer | 0,9 g |
Socker totalt | 37,8 g |
Vatten | 24,8 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 61,8 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,4 g |
Aska | 0,8 g |
Avfall (skal etc.) | 1,4 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 159,1 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 152,1 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 83,8 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,06 mg | 5,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,06 mg | 4,3 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,23 mg | 1,4 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,05 mg | 3,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 17,0 µg | 8,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,18 µg | 7,2 % |
Vitamin C | 4,8 mg | 6 % |
Vitamin D | 2,37 µg | 47,4 % |
Vitamin E | 2,06 mg | 17,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 108 mg | 15,4 % |
Jod | 5,89 µg | 3,9 % |
Kalcium | 58,59 mg | 7,3 % |
Kalium | 71 mg | 3,6 % |
Magnesium | 7,27 mg | 1,9 % |
Natrium | 164 mg | |
Selen | 4,96 µg | 9 % |
Järn | 0,42 mg | 3 % |
Zink | 0,300 mg | 3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,69 g |
Laurinsyra C12:0 | 0,39 g |
Myristinsyra C14:0 | 0,82 g |
Palmitinsyra C16:0 | 4,56 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0,14 g |
Stearinsyra C18:0 | 1,01 g |
Oljesyra C18:1 | 5,22 g |
Linolsyra C18:2 | 1,48 g |
Linolensyra C18:3 | 0,43 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0,02 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0,02 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0,01 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Mjuk kaka ambrosiakaka sockerkaka m. glasyr
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.