Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i jordärtskocka, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av jordärtskocka du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.
Jordärtskocka är ett livsmedel som innehåller totalt 66,9 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen rotfrukter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för jordärtskocka. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i jordärtskocka, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i jordärtskocka.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 66,9 kcal | |
Protein | 1,88 g | 12,5 % |
Kolhydrater | 12,80 g | 84,9 % |
• Varav fiber | 1,90 g | |
• Varav sockerarter | 3,2 g | |
Fett | 0,40 g | 2,7 % |
• Varav mättat | 0,00 g | |
• Varav enkelomättat | 0,00 g | |
• Varav fleromättat | 0,00 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram jordärtskocka tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i jordärtskocka som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 12,80 g | 84,9 % | 51,2 kcal | 76,5 % |
Protein | 1,88 g | 12,5 % | 7,5 kcal | 11,2 % |
Fett | 0,40 g | 2,7 % | 2,8 kcal | 4,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram jordärtskocka.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 66,9 kcal |
Energi (kJ) | 280 kJ |
Protein | 1,88 g |
Kolhydrater | 12,80 g |
Fett | 0,40 g |
Summa mättade fettsyror | 0 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0 g |
Fibrer | 1,90 g |
Socker totalt | 3,2 g |
Vatten | 81,70 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0 g |
Aska | 1,30 g |
Avfall (skal etc.) | 31,0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram jordärtskocka.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 0 RE | |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,080 mg | 7,3 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,040 mg | 2,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,60 mg | 10 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,090 mg | 6,4 % |
Vitamin B9 (Folat) | 20,0 µg | 10 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 10,0 mg | 12,5 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,20 mg | 1,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram jordärtskocka.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 66,0 mg | 9,4 % |
Jod | 1,0 µg | 0,7 % |
Kalcium | 14,0 mg | 1,8 % |
Kalium | 610,0 mg | 30,5 % |
Magnesium | 16,0 mg | 4,3 % |
Natrium | 1,0 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,300 mg | 2,1 % |
Zink | 0,300 mg | 3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram jordärtskocka.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0 g |
Stearinsyra C18:0 | 0 g |
Oljesyra C18:1 | 0 g |
Linolsyra C18:2 | 0 g |
Linolensyra C18:3 | 0 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Jordärtskocka
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Jordärtskocka kokt är ett livsmedel som innehåller totalt 69 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen rotfrukter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för jordärtskocka kokt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i jordärtskocka kokt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i jordärtskocka kokt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 69 kcal | |
Protein | 1,99 g | 13,4 % |
Kolhydrater | 12,85 g | 86,6 % |
• Varav fiber | 4,48 g | |
• Varav sockerarter | 3,2 g | |
Fett | 0,00 g | 0 % |
• Varav mättat | 0,00 g | |
• Varav enkelomättat | 0,00 g | |
• Varav fleromättat | 0,00 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram jordärtskocka kokt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i jordärtskocka kokt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 12,85 g | 86,6 % | 51,4 kcal | 74,5 % |
Protein | 1,99 g | 13,4 % | 8 kcal | 11,5 % |
Fett | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram jordärtskocka kokt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 69 kcal |
Energi (kcal) | 69 kcal |
Protein | 1,99 g |
Kolhydrater | 12,85 g |
Fett | 0 g |
Summa mättade fettsyror | 0 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0 g |
Fibrer | 4,48 g |
Socker totalt | 3,2 g |
Vatten | 77,69 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,40 g |
Aska | 2,99 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram jordärtskocka kokt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 1,0 µg | 0,1 % |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 12 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,040 mg | 3,6 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,040 mg | 2,9 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,29 mg | 8,1 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,060 mg | 4,3 % |
Vitamin B9 (Folat) | 7,8 µg | 3,9 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 3,3 mg | 4,1 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,20 mg | 1,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram jordärtskocka kokt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 78,0 mg | 11,1 % |
Kalcium | 25,5 mg | 3,2 % |
Kalium | 390,5 mg | 19,5 % |
Magnesium | 16,1 mg | 4,3 % |
Natrium | 160,8 mg | |
Selen | 0,10 µg | 0,2 % |
Järn | 3,390 mg | 24,2 % |
Zink | 0,100 mg | 1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram jordärtskocka kokt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0 g |
Stearinsyra C18:0 | 0 g |
Oljesyra C18:1 | 0 g |
Linolsyra C18:2 | 0 g |
Linolensyra C18:3 | 0 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Jordärtskocka kokt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.
Jordärtskocka kokt m. salt är ett livsmedel som innehåller totalt 66,7 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen rotfrukter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för jordärtskocka kokt m. salt. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i jordärtskocka kokt m. salt, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i jordärtskocka kokt m. salt.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 66,7 kcal | |
Protein | 1,9 g | 12,6 % |
Kolhydrater | 12,8 g | 84,8 % |
• Varav fiber | 1,9 g | |
• Varav sockerarter | 3,2 g | |
Fett | 0,40 g | 2,6 % |
• Varav mättat | 0,0 g | |
• Varav enkelomättat | 0,0 g | |
• Varav fleromättat | 0,0 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram jordärtskocka kokt m. salt tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i jordärtskocka kokt m. salt som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 12,8 g | 84,8 % | 51,2 kcal | 76,8 % |
Protein | 1,9 g | 12,6 % | 7,6 kcal | 11,4 % |
Fett | 0,40 g | 2,6 % | 2,8 kcal | 4,2 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram jordärtskocka kokt m. salt.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 66,7 kcal |
Energi (kJ) | 279 kJ |
Protein | 1,9 g |
Kolhydrater | 12,8 g |
Fett | 0,40 g |
Summa mättade fettsyror | 0 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 0 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0 g |
Fibrer | 1,9 g |
Socker totalt | 3,2 g |
Vatten | 81,4 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 0,4 g |
Aska | 1,7 g |
Avfall (skal etc.) | 30,9 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram jordärtskocka kokt m. salt.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 0 RE/µg | |
Vitamin A (Retinol) | 0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,05 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,03 mg | 2,1 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,59 mg | 9,9 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,06 mg | 4,3 % |
Vitamin B9 (Folat) | 12,0 µg | 6 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0 µg | |
Vitamin C | 5,5 mg | 6,9 % |
Vitamin D | 0 µg | |
Vitamin E | 0,20 mg | 1,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram jordärtskocka kokt m. salt.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 66 mg | 9,4 % |
Jod | 20,92 µg | 13,9 % |
Kalcium | 14,54 mg | 1,8 % |
Kalium | 425 mg | 21,3 % |
Magnesium | 16,07 mg | 4,3 % |
Natrium | 159 mg | |
Selen | 0 µg | |
Järn | 0,30 mg | 2,1 % |
Zink | 0,300 mg | 3 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram jordärtskocka kokt m. salt.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Laurinsyra C12:0 | 0 g |
Myristinsyra C14:0 | 0 g |
Palmitinsyra C16:0 | 0 g |
Palmitoljesyra C16:1 | 0 g |
Stearinsyra C18:0 | 0 g |
Oljesyra C18:1 | 0 g |
Linolsyra C18:2 | 0 g |
Linolensyra C18:3 | 0 g |
Arakidinsyra C20:0 | 0 g |
Arakidonsyra C20:4 | 0 g |
EPA (C20:5) | 0 g |
DPA (C22:5) | 0 g |
DHA (C22:6) | 0 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Jordärtskocka kokt m. salt
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.