Pressylta är ett livsmedel som innehåller totalt 305,4 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen sylta. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för pressylta. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i pressylta, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i pressylta.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 305,4 kcal | |
Protein | 17,50 g | 39,8 % |
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % |
• Varav fiber | 0,00 g | |
• Varav sockerarter | 0,2 g | |
Fett | 26,50 g | 60,2 % |
• Varav mättat | 10,20 g | |
• Varav enkelomättat | 12,00 g | |
• Varav fleromättat | 2,99 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram pressylta tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i pressylta som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 0,00 g | 0 % | 0 kcal | 0 % |
Protein | 17,50 g | 39,8 % | 70 kcal | 22,9 % |
Fett | 26,50 g | 60,2 % | 185,5 kcal | 60,7 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram pressylta.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 305,4 kcal |
Energi (kcal) | 305,4 kcal |
Protein | 17,50 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett | 26,50 g |
Summa mättade fettsyror | 10,20 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 12,00 g |
Summa fleromättade fettsyror | 2,99 g |
Fibrer | 0 g |
Socker totalt | 0,2 g |
Vatten | 53,40 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 65,00 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,63 g |
Aska | 2,60 g |
Avfall (skal etc.) | 0 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram pressylta.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 10,0 µg | 1,3 % |
Vitamin A (Retinol) | 10,0 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 0 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,220 mg | 20 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,140 mg | 10 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 1,80 mg | 11,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,300 mg | 21,4 % |
Vitamin B9 (Folat) | 3,0 µg | 1,5 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,700 µg | 28 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,500 µg | 10 % |
Vitamin E | 0,30 mg | 2,5 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram pressylta.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 106,0 mg | 15,1 % |
Kalcium | 6,0 mg | 0,8 % |
Kalium | 120,0 mg | 6 % |
Magnesium | 9,0 mg | 2,4 % |
Natrium | 650,0 mg | |
Selen | 3,00 µg | 5,5 % |
Järn | 1,500 mg | 10,7 % |
Zink | 1,300 mg | 13 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram pressylta.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g |
Fettsyra 12:0 | 0 g |
Fettsyra 14:0 | 0,40 g |
Fettsyra 16:0 | 6,24 g |
Fettsyra 16:1 | 0,91 g |
Fettsyra 18:0 | 3,35 g |
Fettsyra 18:1 | 10,70 g |
Fettsyra 18:2 | 2,24 g |
Fettsyra 18:3 | 0,15 g |
Fettsyra 20:0 | 0,10 g |
Fettsyra 20:4 | 0,08 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0,05 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,05 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Pressylta
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.