Kalorier i rotfrukter

Vi har flera livsmedel i vår databas som rör antalet kalorier i rotfrukter, här nedanför listar vi samtliga av dem tillsammans med information kring kaloriinnehållet samt innehåll av andra näringsämnen såsom protein, kolhydrater, fett, vitaminer och så vidare. Du väljer enkelt vilken typ av rotfrukter du vill se information om genom att klicka på respektive "knapp" här nedan.


Rotfrukter stekta är ett livsmedel som innehåller totalt 94 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rotfrukter stekta. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rotfrukter stekta, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rotfrukter stekta.

Kalorier per 100 gram rotfrukter stekta

MakronutrientMängdFördelning
Kalorier94 kcal
Protein1,24 g7,6 %
Kolhydrater10,43 g63,7 %
• Varav fiber2,74 g
• Varav sockerarter8,4 g
Fett4,70 g28,7 %
• Varav mättat1,72 g
• Varav enkelomättat2,29 g
• Varav fleromättat0,42 g

Graf över fördelningen av makronutrienter


Makronutrienter och deras förhållande i rotfrukter stekta

Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rotfrukter stekta tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rotfrukter stekta som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.

NutrientAntal gramProcent av total (gram)Antal kcalProcent av total (kcal)
Kolhydrater10,43 g63,7 %41,7 kcal44,4 %
Protein1,24 g7,6 %5 kcal5,3 %
Fett4,70 g28,7 %32,9 kcal35 %

Makronutrienter och andra näringsämnen per 100 gram rotfrukter stekta

Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rotfrukter stekta.

Näringsämne/nutrientMängd
Kalorier94 kcal
Energi (kcal)94 kcal
Protein1,24 g
Kolhydrater10,43 g
Fett4,70 g
Summa mättade fettsyror1,72 g
Summa enkelomättade fettsyror2,29 g
Summa fleromättade fettsyror0,42 g
Fibrer2,74 g
Socker totalt8,4 g
Vatten79,68 g
Fullkorn totalt0 g
Kolesterol6,16 mg
Alkohol0 g
Salt0,56 g
Aska1,18 g

Vitaminer per 100 gram rotfrukter stekta

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rotfrukter stekta.

VitaminMängd% av RDI
Vitamin A138,1 µg17,3 %
Vitamin A (Retinol)14,1 µg
Betakaroten (provitamin A)1 253 µg
Vitamin B1 (Tiamin)0,050 mg4,5 %
Vitamin B2 (Riboflavin)0,030 mg2,1 %
Vitamin B3 (Niacin)1,23 mg7,7 %
Vitamin B6 (Pyridoxin)0,140 mg10 %
Vitamin B9 (Folat)32,4 µg16,2 %
Vitamin B12 (Kobalamin)0 µg
Vitamin C17,5 mg21,9 %
Vitamin D0,010 µg0,2 %
Vitamin E0,74 mg6,2 %

Mineraler per 100 gram rotfrukter stekta

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rotfrukter stekta.

MineralMängd% av RDI
Fosfor35,8 mg5,1 %
Jod25,7 µg17,1 %
Kalcium34,0 mg4,3 %
Kalium221,9 mg11,1 %
Magnesium10,7 mg2,9 %
Natrium223,4 mg
Selen0,12 µg0,2 %
Järn0,270 mg1,9 %
Zink0,250 mg2,5 %

Fettsyror per 100 gram rotfrukter stekta

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rotfrukter stekta.

FettsyraMängd
Fettsyra 4:0-10:0 0,20 g
Laurinsyra C12:0 0,07 g
Myristinsyra C14:0 0,21 g
Palmitinsyra C16:0 0,91 g
Palmitoljesyra C16:1 0,06 g
Stearinsyra C18:0 0,25 g
Oljesyra C18:1 2,20 g
Linolsyra C18:2 0,35 g
Linolensyra C18:3 0,05 g
Arakidinsyra C20:0 0,01 g
Arakidonsyra C20:4 0 g
EPA (C20:5) 0 g
DPA (C22:5) 0 g
DHA (C22:6) 0 g

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rotfrukter stekta
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.


Rotfrukter stekta glacerade m. honung är ett livsmedel som innehåller totalt 94,2 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen grönsaks- rotfrukts- baljväxträtter o produkter. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för rotfrukter stekta glacerade m. honung. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i rotfrukter stekta glacerade m. honung, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i rotfrukter stekta glacerade m. honung.

Kalorier per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung

MakronutrientMängdFördelning
Kalorier94,2 kcal
Protein1,2 g7,4 %
Kolhydrater10,4 g63,8 %
• Varav fiber2,7 g
• Varav sockerarter8,4 g
Fett4,70 g28,8 %
• Varav mättat1,7 g
• Varav enkelomättat2,3 g
• Varav fleromättat0,4 g

Graf över fördelningen av makronutrienter


Makronutrienter och deras förhållande i rotfrukter stekta glacerade m. honung

Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i rotfrukter stekta glacerade m. honung som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.

NutrientAntal gramProcent av total (gram)Antal kcalProcent av total (kcal)
Kolhydrater10,4 g63,8 %41,6 kcal44,2 %
Protein1,2 g7,4 %4,8 kcal5,1 %
Fett4,70 g28,8 %32,9 kcal34,9 %

Makronutrienter och andra näringsämnen per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung

Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung.

Näringsämne/nutrientMängd
Kalorier94,2 kcal
Energi (kJ)394 kJ
Protein1,2 g
Kolhydrater10,4 g
Fett4,70 g
Summa mättade fettsyror1,7 g
Summa enkelomättade fettsyror2,3 g
Summa fleromättade fettsyror0,4 g
Fibrer2,7 g
Socker totalt8,4 g
Vatten79,7 g
Fullkorn totalt0 g
Kolesterol6,2 mg
Alkohol0 g
Salt0,6 g
Aska1,2 g
Avfall (skal etc.)13,2 %

Vitaminer per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung.

VitaminMängd% av RDI
Vitamin A138,1 RE/µg
Vitamin A (Retinol)14,1 µg
Betakaroten (provitamin A)1 253,3 µg
Vitamin B1 (Tiamin)0,05 mg4,5 %
Vitamin B2 (Riboflavin)0,03 mg2,1 %
Vitamin B3 (Niacin)1,23 mg7,7 %
Vitamin B6 (Pyridoxin)0,14 mg10 %
Vitamin B9 (Folat)32,4 µg16,2 %
Vitamin B12 (Kobalamin)0 µg
Vitamin C17,5 mg21,9 %
Vitamin D0,01 µg0,2 %
Vitamin E0,74 mg6,2 %

Mineraler per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung.

MineralMängd% av RDI
Fosfor36 mg5,1 %
Jod25,66 µg17,1 %
Kalcium34,02 mg4,3 %
Kalium222 mg11,1 %
Magnesium10,74 mg2,9 %
Natrium223 mg
Selen0,12 µg0,2 %
Järn0,27 mg1,9 %
Zink0,250 mg2,5 %

Fettsyror per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung

Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram rotfrukter stekta glacerade m. honung.

FettsyraMängd
Fettsyra 4:0-10:0 0,20 g
Laurinsyra C12:0 0,07 g
Myristinsyra C14:0 0,21 g
Palmitinsyra C16:0 0,91 g
Palmitoljesyra C16:1 0,06 g
Stearinsyra C18:0 0,25 g
Oljesyra C18:1 2,20 g
Linolsyra C18:2 0,35 g
Linolensyra C18:3 0,05 g
Arakidinsyra C20:0 0,01 g
Arakidonsyra C20:4 0 g
EPA (C20:5) 0 g
DPA (C22:5) 0 g
DHA (C22:6) 0 g

Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Rotfrukter stekta glacerade m. honung
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2022-05-29, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.