Fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen är ett livsmedel som innehåller totalt 112 kalorier per 100 gram, och tillhör huvudgruppen sås dressing majonnäs. Här nedan hittar du totala kalori och näringsinnehållet av de viktigaste makronutrienterna för fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen. Främst med fokus på hur mycket kalorier, protein, kolhydrater och fett det finns i förhållande till andra typer av nutrienter i fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen, längre ned på sidan presenterar vi även innehållet av övriga näringsämnen såsom vitaminer och mineraler i fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen.
Makronutrient | Mängd | Fördelning |
---|---|---|
Kalorier | 112 kcal | |
Protein | 2,69 g | 14,5 % |
Kolhydrater | 8,20 g | 44,3 % |
• Varav fiber | 0,05 g | |
• Varav sockerarter | 3,9 g | |
Fett | 7,64 g | 41,2 % |
• Varav mättat | 3,65 g | |
• Varav enkelomättat | 3,20 g | |
• Varav fleromättat | 0,33 g |
Här nedan presenteras en överblick över de viktigaste makronutrienterna per 100 gram fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen tillsammans med förhållandet mellan dem, till exempel hur många kalorier i fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen som individuellt kommer från protein, kolhydrater eller fett.
Nutrient | Antal gram | Procent av total (gram) | Antal kcal | Procent av total (kcal) |
---|---|---|---|---|
Kolhydrater | 8,20 g | 44,3 % | 32,8 kcal | 29,3 % |
Protein | 2,69 g | 14,5 % | 10,8 kcal | 9,6 % |
Fett | 7,64 g | 41,2 % | 53,5 kcal | 47,8 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar mängden av övriga makronutrienter samt andra intressanta näringsämnen per 100 gram fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen.
Näringsämne/nutrient | Mängd |
---|---|
Kalorier | 112 kcal |
Energi (kcal) | 112 kcal |
Protein | 2,69 g |
Kolhydrater | 8,20 g |
Fett | 7,64 g |
Summa mättade fettsyror | 3,65 g |
Summa enkelomättade fettsyror | 3,20 g |
Summa fleromättade fettsyror | 0,33 g |
Fibrer | 0,05 g |
Socker totalt | 3,9 g |
Vatten | 79,90 g |
Fullkorn totalt | 0 g |
Kolesterol | 36,00 mg |
Alkohol | 0 g |
Salt | 1,23 g |
Aska | 1,52 g |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av vitaminer per 100 gram fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen.
Vitamin | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 43,3 µg | 5,4 % |
Vitamin A (Retinol) | 39,5 µg | |
Betakaroten (provitamin A) | 23 µg | |
Vitamin B1 (Tiamin) | 0,050 mg | 4,5 % |
Vitamin B2 (Riboflavin) | 0,090 mg | 6,4 % |
Vitamin B3 (Niacin) | 0,21 mg | 1,3 % |
Vitamin B6 (Pyridoxin) | 0,050 mg | 3,6 % |
Vitamin B9 (Folat) | 14,1 µg | 7,1 % |
Vitamin B12 (Kobalamin) | 0,210 µg | 8,4 % |
Vitamin C | 0 mg | |
Vitamin D | 0,100 µg | 2 % |
Vitamin E | 0,97 mg | 8,1 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av mineraler per 100 gram fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen.
Mineral | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 81,9 mg | 11,7 % |
Kalcium | 53,0 mg | 6,6 % |
Kalium | 114,0 mg | 5,7 % |
Magnesium | 7,1 mg | 1,9 % |
Natrium | 491,0 mg | |
Selen | 1,83 µg | 3,3 % |
Järn | 0,150 mg | 1,1 % |
Zink | 0,460 mg | 4,6 % |
Här nedan hittar du en tabell som visar näringsinnehållet av fettsyror per 100 gram fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen.
Fettsyra | Mängd |
---|---|
Fettsyra 4:0-10:0 | 0,38 g |
Fettsyra 12:0 | 0,14 g |
Fettsyra 14:0 | 0,45 g |
Fettsyra 16:0 | 1,55 g |
Fettsyra 16:1 | 0,09 g |
Fettsyra 18:0 | 0,92 g |
Fettsyra 18:1 | 3,00 g |
Fettsyra 18:2 | 0,16 g |
Fettsyra 18:3 | 0,03 g |
Fettsyra 20:0 | 0,03 g |
Fettsyra 20:4 | 0,01 g |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,01 g |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,01 g |
Källhänvisning gällande nutrienter och näringsvärden i Fisksås pulver tillagad m mjölk vatten smör typ Smögen
Alla information om makronutrienter och näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas version 2017-12-15, enligt licens Creative Commons Erkännande 4.0. Information rörande RDI (Dagligt referensintag) kommer från Livsmedelsverkets näringsrekommendationer.